Ödeme sistemi girişimi Klarna, 250 milyon dolar yatırım aldı

Ödeme sistemi girişimi Klarna, 250 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz Haziran sonunda Visa'dan yatırım alan İsveç merkezli ödeme sistemi girişimi Klarna, yeni bir yatırım haberiyle yeniden gündemde. Farklı kaynaklardan gelen haberlere göre Klarna 225 ila 250 milyon dolar civarında yatırım alıyor.

Son iki ay içinde üçüncü yatırımını almayı başaran Klarna'nın değerlemesinin ise 2.5 milyar dolar seviyelerine kadar çıktığı tahmin ediliyor. Techcrunch'a göre 225 milyon doların üzerinde, Financial Times'a göre ise 250 milyon dolar olan yatırım, özel sermaye grubu Permira tarafından yapıldı.

7 haftada 500 milyon dolar

Yapılan yatırım ile birlikte Klarna'nın yüzde 10 hissini satın alan Permira, bu adım ile ödeme sistemleri sektörüne de adım atmış oldu. Klarna ve Permira yatırımın miktarı hakkında resmi bir açıklama yapmasa da, Klarna sözcüsü eski yatırımcılar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Klarna'nın eski yatırımcıları arasında bulunan DST ve General Atlantic'in şirketle ilişkilerini kestiğini dile getiren Klarna sözcüsü, Sequoia ve Atomico'nun yatırımcı olarak devam ettiklerini de ekledi. Klarna'nın son 7 hafta içinde aldığı yatırım miktarı ise 500 milyon doların üzerine çıktı.  Yatırımlarla birlikte, bugün 70 bin satıcı tarafından kullanıldığı ve 60 milyon müşteriye ulaştığı belirtilen Klarna'nın servisini yaygınlaştırması beklenebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.