Akıllı yüzük ORII, parmağınızı akıllı telefona dönüştürmek istiyor

Akıllı yüzük ORII, parmağınızı akıllı telefona dönüştürmek istiyor

Akıllı bileklik ve saatler kadar popüler olmamasına rağmen giyilebilir teknoloji pazarının ilgi çekmeye devam eden ürünleri akıllı yüzüklere bir yenisi daha ekleniyor. Parmağınızı akıllı telefona dönüştürme hedefi ile yola çıkan akıllı yüzük ORII, Kickstarter kampanyasıyla yola çıktı.

Geçtiğiz Haziran'da cüzdan ve anahtarlarınızın yerini almak isteyen akıllı yüzük Token Ring'den bahsetmiştikToken Ring'in sunduğu çözümler yerine kendine farklı bir yol çizen ORII, özellikle sesle kontrol ve sesli görüşme alanlarına yoğunlaşıyor. Görme engellilerin akıllı telefon kullanımlarını büyük oranda kolaylaştırabilecek olan ORII, oldukça yetenekli.

Sanal asistan desteği

Kemik üzerinden ses aktarma teknolojisini kullanan ORII, akıllı telefonunuzu cebinizden çıkarmadan telefon görüşmeleri yapmanıza olanak sağlıyor. Yüzüğün bulunduğu parmağınızı kulağınıza götürdüğünüzde sesi doğrudan kemik yoluyla duymanıza imkan tanıyan ORII, üzerinde mikrofon da bulunduruyor.

Hoparlöre sahip olan akıllı saatlerden farklı olarak sesi sadece kullanıcısına ileten ORII, görüşmelerinizin özel kalmasını sağlıyor. Üzerinde bulunan LED aydınlatma sayesinde bildirimleri kullanıcısına ileten ORII'nin en ilginç özelliği ise sanal asistanlarla entegre bir şekilde çalışabilmesi.

Siri ve Google Asistan ile çalışabilen ORII, arama yapma, mesaj gönderme, ses kaydı, mesaj okuma, zamanlayıcı oluşturma, sesli arama, navigasyon, etkinlik oluşturma, tweet atma, not oluşturma ve çeviri yapmak gibi başarılı özelliklere sahip. Su sıçramalarına (IPX7 sertifikası) karşı da dayanıklı olan ORII, 3 farklı renk seçeneğiyle geliyor.

Yaklaşık 1 saat içinde şarj olan ve 45 saatlik bekleme süresi sunan ORII, Bluetooth 4.0 bağlantı teknolojisini kullanıyor. Erken teklif fırsatı ile 99 dolardan satışa sunulan ORII'nin gönderimlerine ise önümüzdeki Şubat'ta başlanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.