Google mobil uygulamasına Facebook benzeri haber akışı eklendi

Google mobil uygulamasına Facebook benzeri haber akışı eklendi

Mobilin ana sayfası Facebook, halefi Google'ı zorlamaya devam ediyor. Kullanıcılar boş vakitlerinde akıllı telefonlarından Facebook'ta gezinirken, Google uygulamasına hala arama için başvuruyorlar. Bu durumu değiştirmek isteyen Google, ana mobil uygulamasına haber akışı ekliyor. Akış kullanıcılar için haber, video ve diğer içerikleri kişiselleştirilmiş bir şekilde sunuyor.

Google'ın haber akışı Feed, ana mobil uygulamasında Google Now'ın yerini alıyor. Google'ın geleceğin arama deneyimini sunma beklentisiyle 2012'de yayınladığı Google Now tamamen ortadan kalkıyor. Yenilikle birlikte Google Now sekmesi yerin Feed alırken, Google Now fonksiyonları da güncellemeler adı verilerilen yeni bir sekmeye aktarılıyor.

Google'ın yeni haber akışı, Google'ın kullanıcılarını internette takip ederek edindiği iç görülerle şekilleniyor. Google'ın makine öğrenmesi algoritmaları tarafından düzenlenen akışta, konumunuza göre trend olan haberleri görebiliyorsunuz. Bununla birlikte gördüğünüz videoların birçoğu YouTube'da takip ettiğiniz kanallar ve izleme geçmişinizi esas alıyor.

Kullanıcılar haber akışlarında görünmesini istedikleri konuları kendileri de seçebiliyorlar. Yenilikle birlikte Google ana uygulamasından yapılan arama sonuçlarında "Takip et" butonu görünmeye başlıyor.

Google yenilenen mobil uygulamasını önce ABD'de kullanıma sunuyor ve kısa süre içinde uluslararası açılımını yapmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.