Apple, iPad'lerin tüm hastanelerde kullanılmasını hedefliyor

Apple, iPad'lerin tüm hastanelerde kullanılmasını hedefliyor

Tabletler her geçen gün daha da hızlı bir şekilde popülerliklerini kaybetseler de, hala en çok kullandığımız mobil cihazlardan birisi. Techcrunch'ın haberine göre Apple, tablet pazarının en güçlü üyelerinden olan iPad'lerin tüm hastanelerde kullanılmasını planlıyor. Uzun yıllardır sağlık alanında pek çok çalışma yapan Apple, yeni projesi ile tüm hastaların iPad kullanmasına imkan tanıyacak.

iPad üzerinden hastaların sağlık durumlarını gerçek zamanlı olarak takip etmesini amaçlayan Apple, projenin ilk çalışmalarına geçtiğimiz yıl başladı. Los Angeles'ın Cedars-Sinai hastanesinde geçtiğimiz yıl başlayan iPad programı şu an için ABD'deki 3 hastanede aktif olarak kullanılıyor.

MyChart uygulamasını kullanılıyor

Cedars-Sinai hastanesinin yanı sıra San Diego'da bulunan Jacobs Medical Center ve Chicago'da bulunan MetroSouth Medical Center hastanelerinde de kullanan iPad'ler sadece hastalar değil doktorlar tarafından da aktif bir şekilde kullanılıyor. Doktorların iPad kullanımı yeni bir gelişme olmasa da, hastaların sağlık durumlarını iPad'ler üzerinden takip etmesi oldukça yenilikçi bir fikir.

Hastalar, sağlık durumlarını kontrol etmenin haricinde doktorların notlarını da iPad üzerinden görebiliyor. Program için özel bir yazılım kullanan Cedars-Sinai hastanesi, sadece kalp hastalıkları ünitesinde 50 iPad kullanıyor. Doktorlar ve hastalar arasındaki iletişimi sağlamak için Epic firması tarafından geliştirilen sağlık uygulaması MyChart'ı kullanan Cedars-Sinai, gelecekte karşımıza çıkacak hastanelerin ilk örneği olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.