Facebook'un kamera kısmı için GIF oluşturma özelliği geldi

Facebook'un kamera kısmı için GIF oluşturma özelliği geldi

Facebook mobil uygulaması içinde bulunan kamera kısmına GIF oluşturma özelliği geldi. Bu hamlesi ile hızlı bir şekilde GIF oluşturmak için oldukça başarılı bir alternatif haline gelen Facebook'un GIF oluşturma özelliğini sol üst kısmında bulunan kamera butonuna tıklayarak veya uygulama içinde sağa kaydırarak kullanabilirsiniz.

Kamera kısmına ulaştıktan sonra normal seçeneğinin yanında yer alan GIF seçeneği ile GIF oluşturmaya imkan veren Facebook, oluşturulan GIF'lere çerçeve ve filtreler eklenmesine de olanak tanıyor. İnternet dünyasının sevilen efektlerinden olan Prisma efektini GIF'lerde kullanabileceğinizi de ekleyelim.

Facebook dışına çıkamıyor

Oluşturulan GIF'lerin tek kötü yanı ise sadece Facebook içerisinde paylaşılabiliyor olması. Facebook'un hikayeler kısmında veya sayfanızda paylaşabileceğiniz GIF'ler, Facebook dışına çıkamıyor. GIF konusunda yaptığı çalışmaları hızlandıran Facebook, geçtiğimiz Haziran ayında yorumlar kısmı için de GIF desteği vermeye başlamıştı.

Şu an için tüm Facebook kullanıcıları için sunulmayan GIF oluşturma özelliğinin kısa süre içinde tüm kullanıcılara ulaşması bekleniyor. İlk olarak Facebook'un Android uygulamasında karşımıza çıkan GIF oluşturma özelliğinin iOS platformu için ne zaman sunulacağı hakkında ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.