Google görsel arama sonuçlarında artık videolar da gösteriliyor

Google görsel arama sonuçlarında artık videolar da gösteriliyor

Google, yaptığı yeni bir değişiklik ile beraber mobil cihazlardan yapılacak olan görsel arama sonuçlarında artık videolara da yer vereceğini duyurdu.

Arama sonuçlarında videoların yer almasını sağlamak ve videolar hakkında daha fazla bilgiyi sunabilmek için yapısal olarak bir çok detayı eklemeniz gerekiyor. Bu eklemelerle beraber videolarınızın çok daha fazla trafik almasını sağlayabilirsiniz.

Bu yeniliği ilk farkedenlerden olan Aaron Bradley, "görsel arama sonuçlarında size bir video gösterildiğinde görsele tıklarsanız bu görselle ilişkili video bilgisi geliyor ve eğer tıklarsanız Youtube'da bu video açılıyor" diyor. Ayrıca Bradley, bu sistemin sadece YouTube videolarını desteklediğini belirtiyor. Doğru bilgileri kodlamış olsalar bile diğer video sağlayıcıları arama sonuçlarında yer alamamışlar.

Google'ın resmi sayfalarında sadece Youtube'un desteklendiğine dair bir açıklama olmasa da şu anda sadece Youtube videolarının gösteriliyor olması bunu kanıtlar nitelikte. İlerleyen zamanlarda diğer video sağlayıcıları da bu sisteme dahil edilecek mi bilinmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.