ALLE Hamile: Hamileler için işlevsel ve sosyal mobil uygulama

ALLE Hamile: Hamileler için işlevsel ve sosyal mobil uygulama

Hamilelere özel mobil uygulama Alle Hamile, anne adayları için hem işlevsel hem de sosyal bir deneyim sunarak kadınların en sancılı süreçlerinden birine yoldaş olmak istiyor.

Dr. Furkan Kayabaşoğlu ile Yavuz Çingitaş tarafından kurulan Alle Hamile, hamileler için tam donanımlı alet çantası niteliğinde bir uygulama ve şu anda yalnızca iPhone uygulaması bulunuyor.  Sadece hamilelik haftalarına dair bilgi vermenin ötesinde, hamilelik sürecinin her noktasına dokunmak istiyor ve kullanıcılarının notlar alıp randevularını takip etmesine, uzman görüşlerinden faydalanıp hamileliğin getirdiği fiziksel değişimi haftalık fotoğraflar ve kilo takibi araçlarıyla izlemesini sağlıyor. Ayrıca tekme ve kasılma sayaçlarıyla hamileliğin diğer boyutlarını da ele alıyor.

Alle Hamile'nin ortaklarından Meral Bayrak, hamileliğin tek kişilik bir süreç olmadığını söylüyor ve hamile olmayan kullanıcıların da takipçi olarak uygulamayı kullanabileceğini paylaşıyor. Bu sayede anne adayları kendi hamilelik süreçlerini sevdikleriyle paylaşabiliyor. Örneğin bir hamile kullanıcının kaydettiği bilgiler, o kullanıcının annesi, eşi veya arkadaşları tarafından takip edilebiliyor.

Anne adaylarının alışveriş ihtiyaçlarını da karşılamaya aday

Sosyal bir hamilelik deneyimi sunan ve uzman doktorlar tarafından oluşturulmuş içerikler sunan Alle Hamile, anne adaylarının alışveriş ihtiyacını da unutmamış. Anne adayları Alışveriş Listesi bölümünde hamilelik süreçleri ve sonrası için özel olarak seçilmiş ürünleri kendi listelerine ekleyebiliyor, mobil tarayıcı üzerinden satın alma yolunu izleyebiliyor veya daha sonra satın almak için e-posta adreslerine de gönderebiliyor.

Diğer yandan Türkiye'nin en önemli fiyat karşılaştırma sitelerinden Cimri.com, Alle Hamile içinde en uygun fiyatlı ürünlerin keşfedilmesini sağlıyor. Uygulama içindeki Tutumlu Hamile bölümü, Cimri'nin bebek kategorisindeki ürünleri kolayca görüntülenerek fiyat bilgilerinin görülebilmesini sağlıyor.

45 binden fazla kayıtlı kullanıcı, 100 bin e-bülten

Alle Hamile hakkında buraya kadar paylaştığım bilgiler daha çok anne adaylarını ilgilendiriyordu. Girişimcilik açısından baktığımızda ise Alle Hamile'nin başarılı bir yolda ilerlediğini söylemek mümkün. Alle Hamile'nin ürün geliştirme konusundaki danışmanlarından Can Taner, kayıtlı kullanıcı sayısının 45 bini geçtiğini paylaşıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'in de toplam kullanıcıların yüzde 58'ini oluşturduğunu ekliyor. Alle Hamile mentorü Yakup Bayrak ise Temmuz 2017 itibarıyla gönderilen izinli e-bülten sayısının 100 bin civarında olduğunu ekliyor ve Alle Hamile'nin kişiselleştirilmiş içeriklerle farklı gelir modellerini devreye alacağının haberini veriyor.

Türkiye'deki hamile kadınların ne kadarının akıllı telefon (iPhone) kullandığını bilmiyoruz ancak resmi verilere göre 2016 yılında Türkiye’de 1 milyon 300 binden fazla kadın doğum yapmış. En yüksek yaşa özel doğurganlık hızına sahip grup ise 25-29 yaş aralığında ve Alle Hamile, bu rakamları dikkate alarak, ilk aşamada 25-34 yaş grubundaki 392 bin kullanıcıya ulaşmayı amaçlıyor.

Son olarak Alle Hamile'nin Temmuz 2016'dan bu yana kaydettiği ilerlemeyi Eylül ayında Android tarafında da ortaya koymayı planladığını paylaşalım. Eğer siz de Alle Hamile'nin hedeflediği kullanıcılar arasına giriyorsanız uygulamayı hemen App Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.