Twitter'dan yeni hesapları otomatik olarak sessize alma özelliği

Twitter'dan yeni hesapları otomatik olarak sessize alma özelliği

Twitter'ın bir süredir trol hesaplarla dolup taşması bir çok kullanıcıyı rahatsız ediyordu. Twitter'ın da uzun süredir üzerinde çalıştığı bu konu sonunda kullanıcıların platformda daha rahat hareket edebilmesi için çözüme kavuştu. Twitter'da artık sizi takip etmeyenleri ve yeni hesapları sessize alabiliyorsunuz.

Yeni geliştirmenin öncesinde hatırlatalım geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülen güncelleme ile Twitter'da takip etmediğiniz, telefonu ya da e- postası  onaylanmamış ve de profil fotoğrafı olmayan hesapları görmezden gelmeniz mümkündü.

Hesapları yeni olan kullanıcıları sessize alma konusu ise yeni ve oldukça iyi karşılanan bir ekleme. Çünkü sadece başkalarını taciz edebilmek adına Twitter'da yeni "kullan at tipi" bir hesap açabilen insanlar mevcut. Platform, sıkça yapılan bu hareketin önünü yaptığı yeni güncelleme ile kesiyor. Bu arada oldukça fazla takipçiniz varsa takip etmediğiniz hesapları sessize almak da anasayfanızı biraz daha derli toplu hale getirebiliyor.

Twitter'ın yıllardır mücadele ettiği taciz konusunu çözmesi platform için oldukça olumlu bir gelişme. Zira Twitter'ın eski CEO'su Dick Costolo bu konuda: "Tacizle ve platformdaki trollerle mücadelede gerçekten kötüyüz ve bu durum yıllardır böyle." demişti.

O zamandan beri Twitter, belli kelimeleri sessize almak için araçlar ekledi. Onun yanı sıra nefret söylemlerini tanımlayabilmek için yapay zeka kullandı. Aynı zamanda kullanıcıları engellemenin daha etkin yollarını hayata geçirirken, polise ihbar etmeyi kolaylaştırdı. İfade özgürlüğü ve polis faaliyetleri arasındaki dengeyi tutturmaya çalışan Twitter günden güne yaptığı geliştirmelerle kullanıcılarının hayatını kolaylaştırıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.