E-ticaret için sanal deneme kabini Metail, 10 milyon sterlin yatırım aldı

E-ticaret için sanal deneme kabini Metail, 10 milyon sterlin yatırım aldı

E-ticaretin toplam perakende içindeki payını artımanın etkin bir yolu da ürün deneme bariyerinin aşılmasını sağlamak. Kıyafetleri dijital ortamda denemeyi sağlayan Metail sağladığı teknolojik avantajla e-ticaret sitelerinin satışlarını arttırıyor.

Londra merkezli Metail, kıyafetleri dijital ortamda denemeyi sağlayan bir girişim. 3 boyutlu vücut örneğini çıkarılan kullanıcılar, yine dijital olarak taranmış kıyafetleri dijital ortamda deneyerek kendilerine en uygun kıyafetleri mağazaya gitmeden ve kısa sürede deneme şansı buluyor. Metail'in kurucusu Tom Adeyoola, yüzde 95 kestirimle başarılı bir model sunduklarını söylüyor ve şimdiye kadar 8 bin parça giyim eşyasını dijital ortama taşıdıklarını söylüyor.

Adeyoola, Metail'in 3 boyutlu giysi tarama teknolojisinin günde 200'e kadar farklı kıyafeti dijitalleştirdiğini söylerken Amazon tarafında bile bu rakamın 80-90 civarında olduğunu ekliyor. Metail'in görüntü işleme, makine öğrenmesi gibi alanlarda 9 patenti bulunuyor ve daha fazlası da onaylanmayı bekliyor. Bu da Adeyoola'nın geliştirdikleri teknolojiye neden bu kadar güvendiğini açıklamaya yetiyor.

10 milyon sterlinlik yeni yatırım

Metail'in e-ticaret dikeyinde devrimsel bir şey yapmaya çalıştığı söylenebilir. Hong Kong merkezli giyim markası TAL de Metail'e ikinci kez yatırım yaparak bu devrime inandığını gösteriyor. Daha önce TAL'den 2,5 milyon sterlin yatırım alan Metail, 10 milyon sterlinlik (12,88 milyon dolar) yeni yatırımla 18 ay boyunca kullanıcı tabanını genişletmeyi hedefliyor. 2008'den bu yana geliştirilmekte olan Metail, şu anda kadınlara odaklı bir büyüme gösterse de yıl sonunda erkekler için de ilk ürünlerini sunmayı planlıyor.

Tom Adeyoola, tüketicileri, çok sayıda kıyafet denemenin fiziksel sıkıntısından ve zaman maliyetinden kurtardıklarını söylüyor. Bu iddiasını da kullanıcıların Metail'e gösterdikleri ilgiyle destekliyor. Mevcut kullanım istatistiklerine bakıldığında Metail ile kıyafet deneyen kullanıcılar sitede 3,5 kat daha fazla zaman geçirirken satışlar da yüzde 22 oranında yükseliyor.

Şu anda 7,7 milyon üyesi olan Metai, en çok müşteriyi Asya'dan kazansa da ABD pazarında daha fazla potansiyel görüyor ve üst sınıf cadde mağazalarındaki satışları kendine çekmek istiyor.

Metail, dismorfik bozukluk konusunu ele alacak kadar bu işin üzerine eğiliyor ve tüketicilerin kendilerine en uygun kıyafeti alması konusunda elinden geleni ardına koymuyor. British Fashion Council CEO’su Caroline Rush ve TAL’in CTO’su Delmen Lee de Metail’in sunduğu teknolojiyi takdir ediyor ve bu alandaki önemli bir sorunun çözüleceğine inanıyor.

Günümüzde ticaretin çok önemli bir bölümünün giyim dikeyinde olduğu malum ve tüketicilerin kendilerine uygun kıyafeti internetten almak konusunda yeterince tatmin olduğunu söylemek zor. Dolayısıyla Metail gibi teknolojilerin gerek elbise gerekse ayakkabı satışlarını artıracağına şüphe yok. Dijital reklam ağlarının neleri sevdiğimizi bilmesi gibi e-ticaret siteleri de bizim vücut ölçülerimizi öğrenmek için can atacaktır. Sanırım bu gerçeğe hazır olmamız gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.