iPhone 8, "aynalı" dahil olmak üzere 4 renk seçeneği ile geliyor

iPhone 8,

Apple'ın en önemli ürünlerinden iPhone hakkında bu yıl oldukça fazla şey söylendi. Bunlar arasında OLED ekran, tamamen cam tasarım ve wireless şarj etme özelliği de yer alıyordu. Ancak Twitter'da bilgi sızdırmasıyla ünlenen Benjamin Geskin'in bambaşka bir iddiası var. İddiaya göre, iPhone 8 dört farklı renk seçeneği ile piyasaya sürülecek ve bu renk seçeneklerinden biri ayna benzeri bir görünüme sahip olacak.

Aslında yeni renk seçeneklerine dair bilinen çok fazla şey yok ancak Geskin, yeni iPhone'ların nasıl görünebileceğini gösteren dair bir görsel paylaştı. Görselde görünen iPhone aslında ayna görünümlü bir iPhone telefon kılıfı fakat yine de iPhone meraklılarına yeni cihazın nasıl görüneceğine dair bir fikir veriyor. Apple'ın eski iPodlarındaki gibi ayna görünümlü cam kullanacakları düşünülen bu ayna görünümlü tasarım da büyük ihtimalle paslanmaz çelik çerçevenin köşelerini saracak.

KGI analisti Ming-Chi Kuo'nun haberi de Geskin'in ismini veremediği bir kaynaktan aldığı bu bilgiyi biraz olsun destekliyor. Kuo raporunda iPhone 8 markasının "butik"liğini sürdürebilmek için cihazın normalde olduğundan daha az renk ile piyasa sürüleceğinden bahsetti. Yine de bu rapor ayna benzeri görünüme sahip iPhone 8'den bahsetmiyor.

Geçmişte iPhone8'in siyah ve beyaz olarak göründüğü görseller olduğu öne sürülmüştü. Eğer Geskin'in ayna benzeri görünüm iddiası doğruysa akıllarda sadece dördüncü iPhone'un rengine dair bir soru işareti beliriyor. Şimdiye kadar piyasaya sürülen renkleri düşünürsek altın ya da kırmızı altın bu seçenekler arasında olabilir.

Geskin'in yeni iddiasının yanı sıra  YouTuber  UnboxTherapy de dün iPhone 8'e ait olduğu iddia edilen CNC  kesim prototiplere kanalında yer verdi. Videoda yeni iPhone'un boyutuna ve tasarımına detaylı bir şekilde yer veriliyor.

iPhone 8'e dair iddialar bunlarla da sınırlı kalmıyor. Yeni iPhone'da Touch ID 'nin bulunmayacağına, onun yerine cihazda yeni yüz tanıma teknolojisine yer verileceğine dair haberler yayılmaya başladı bile. Bir başka haber ise iPhone 8'de ekrana yerleştirilmiş bir Touch ID bulunduğunu iddia ediyor.

Bu haberlerden henüz hangisinin doğru olduğunu bilmesek de iddiaların hepsi bizi iPhone 8'e biraz daha yaklaştırıyor. Bu heyecanlı bekleyişin ise 17 Eylül 2017'de sona ermesi bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.