MIT'nin 10 bin dolarlık robot mobilyası küçük evleri düzenliyor

MIT'nin 10 bin dolarlık robot mobilyası küçük evleri düzenliyor

Birkaç yıl önce MIT'nin tasarladığı 10 bin dolar fiyat etiketine sahip mobilya, tek bir düğme ile kendi kendini dönüştürebiliyor. Eskiden sadece test aşamasında olan bu robotik mobilya artık "Ori Systems" adı altında ön siparişe açıldı. Ancak ne yazık ki bu ön sipariş sadece büyük ölçekli inşaat firmaları tarafından verilebiliyor.

Orijinalinde CityHome ismi verilen Ori, geniş büyük bir dolaba benzeyen ve küçük evler için yapılmış bir ünite.

İlk olarak Airbnb evlerinde denendi

İlk başta el hareketlerine tepki verecek şekilde tasarlanan prototipler, Airbnb evleri kiralanarak test edilmiş. Ancak ilk baştaki yapıda bir sorun çıkmış olmalı ki;  Ori şu anda düğmeleri olan bir kontrol ara yüzüne sahip. Böylece yatağı ünitenin içine yerleştirmek ya da diğer taraftaki çalışma masasına yer açmak istediğinizde o düğmeleri kullanabiliyorsunuz. Eğer bunu yapmak için ayağa kalkmak istemiyorsanız Ori'yle beraber gelen uygulama sayesinde Alexa üzerinden sesli komutlar verebilirsiniz. Yatağım hazırlansın dediğinizde yatağınızın hazır olması veya toplanması, kulağa güzel geliyor değil mi?

Bunca özellikten sonra Ori'yi bir an önce denemek isteyenler ise küçük bir hayal kırıklığı yaşıyor. Ne yazık ki Ori'nin muhteşem konforunu bulunduğunuz evde yaşamanız mümkün değil. Çünkü yukarıda da belirttiğimiz gibi Ori ABD'de büyük ölçekli inşaat firmaları için ön siparişe açıldı.

Teknolojinin son hızla ilerlediği günümüzde, robotların iş gücüne dönüşmeye başladığı konuşulurken, akıllı ev sistemleri ve küçük evler için üretilen özel mobilyalarda dahi yansıyan robotik özellikler bize tek bir şey söylüyor. Yıllardır "gelecek" diye konumlandırdığımız hayatları yaşamaya başladık bile. Filmlerde gördüğümüz "gelecek" bir kaç yıl içinde hayatımızın tam da içinde olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.