Amazon'nun akıllı asistanı Alexa, 15 bin yetenek barajını aştı

Amazon'nun akıllı asistanı Alexa, 15 bin yetenek barajını aştı

Günümüzün en başarılı akıllı asistanlarından olan Amazon Alexa, gelişmeye devam ediyor. Yetenek anlamında rakiplerinin oldukça önünde olan Alexa, oldukça kısa bir süre içinde 15 bin yetenek barajını aştı. Geçtiğimiz yılın Haziran ayında sadece 1000 yeteneğe sahip olan Alexa, bugün itibariyle 15 bin yeteneğe sahip.

Analiz firması Voicebot tarafından açıklanan 15 bin yetenek rakamının Amazon tarafından doğrulandığını da ekleyelim. Geçtiğimiz Şubat ayında Alexa'nın 10 bin komutu yerine getirebildiğini açıklayan Amazon, yaklaşık 5 ay içinde 5 bin yeni yeteneği daha Alexa'ya entegre etmiş oldu.

Apple da yarışa katılıyor

Echo hoparlör, Echo Dot ve Echo Show gibi başarılı ürünler sayesinde masaüstü sesli asistan pazarının tartışmasız lideri olan Amazon, Google ve Microsoft'a fark atmayı başarıyor. Fakat Apple'ın yakın zamanda masaüstü sesli asistan yarışına HomePod ile katılacağını da hatırlatalım.

Kıyaslamak gerekirse Amazon Alexa'nın en önemli rakiplerinden olan  Google Asistan 378, Microsoft Cortana ise sadece 65 yeteneğe sahip. Alexa'nın gelişimine Cortana ve Google Asistan'nın nasıl tepki vereceğini ise zaman gösterecek. Yapay zeka ve nesnelerin interneti kavramlarının gelişmesiyle birlikte her geçen gün daha da popüler bir hale gelen masaüstü sesli asistanlar gelecekte her evin vazgeçilmezlerinden biri haline gelebilir.

Hangi cihaz daha iyi sorusu için hatırlatalım Siri, Google, Alexa, Cortana: En fazla doğru yanıtı hangisi verebilir? yazısına mutlaka bakın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.