Otonom, yüzen bir UFO'da yaşamanız mümkün

Otonom, yüzen bir UFO'da yaşamanız mümkün

Bir UFO'da yaşamak ister miydiniz? Fakat bu uçan değil de yüzen UFO. Yani "Unidentified Floating Object - Tanımlanamayan Yüzen Nesne" ve şu anda konsept prototip aşamasına gelmiş durumda.

Yakın gelecekte kıyılarda görebileceğimiz türden bir girişim olan bu UFO'lar, 3 farklı kısımdan oluşuyor ve tüm enerjisini doğal kaynaklardan elde ediyor. Su üzerindeki alanı bir yaşam alanı olarak da kullanılabilecek şekilde tasarlanan bu UFO rüzgar, güneş ve su türbinleri yardımı ile enerji üretiyor. Yani kullanabileceği her türlü kaynağı sonuna kadar kullanıyor.

Ayrıca yağmur suyunu depoluyor ve deniz suyunu da içilebilir su olarak filtreliyor. Böylece içilebilir su ihtiyacını ve yüzeydeki mini bahçenin (bahçesiz olmaz) sulama ihtiyacını karşılayabiliyor.

İki adet 80 beygirlik motor ile gelen bu UFO, saatte 10 mil yol alabilme kapasitesine sahip. Farklı bir yaşam alanı arayanlar için oldukça farklı bir deneyim olacağı kesin.

İtalya merkezli Jet Capsules firması tarafından tasarlanan bu ürün bir çok farklı su taşımacılığı ürününden sadece biri. Aynı şirketin Jet Taksi, Jet Capsule ve Jet Reptile gibi farklı ürünleri bulunuyor ve bu ürünlerle su üzerinde ulaşımı oldukça farklılaştırıyorlar. UFO ürünü ne kadar başarılı olur bilinmez fakat bir alana odaklanıp o alanda çok farklı deneyler yapmak, iyi bir strateji gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.