Dünyanın en popüler meditasyon eğitmeni haline gelen Headspace, 36.7 milyon dolar yatırım aldı. Spectrum Equity liderliğindeki Seri B turuyla birlikte Headspace'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 74 milyon dolara çıktı.
Minfullness ve wellnes trendleri, meditasyonu mobilize ederek kullanım kolaylığı sağlaması ve freemium modeliyle 2015-2017 yılları arasında yükselişe geçen Headspace, bugüne kadar 200 ülkede 11 milyon kez indirildi. Aylık 21 liradan başlayan fiyatlarla sunulan Headspace, bugün 400 binden fazla ücretli kullanıcısı olduğunu söylüyor.
2010 yılında Santa Monica, California'da kurulan Headspace'in kullanımı oldukça kolay. Basitten karmaşığa doğru, günlük hayatla entegre meditasyon programları sunan Headspace, kullanıcılarını sesle yönlendiriyor. Günlük koşuşturma içinde 3-5 dakikalık bir molada, tercihen sessiz bir ortamda meditasyon yaparak, kafanızı dinlemenizi sağlıyor.
Yapılan son araştırmalar insanların meşguliyetleri arttıkça sessizliğe daha fazla ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. Sessizliğin beynin öğrenme ve hafızadan sorumlu bölümlerinde yeni hücre üretimini tetiklediği, son dönemde karşılaştığımız ilginç bulgulardan biri.
Headspace ve benzeri uygulamaların en zayıf noktalarından biri, basit kurgusu nedeniyle fazla basit algılanıp, oyuncak gibi kısa bir süre sonra kenara atılması riski. Headspace topladığı verileri bilimsel araştırmalar için kullanıp, platformunu da bu araştırmalarla geliştirerek ağırlığını korumak istiyor. Topladığı verilerle ilginç işlere imza atabilecek olan Headspace, yakın zamanda Spotify ile iş birliği yaptı. Bu, meditasyon platformunun kullanıcı modunu takip etmesini de kolaylaştırmış olabilir. Headspace baştan sona yenilediği platformunu da yakın zamanda kullanıma sunmuştu.
Platformun bir diğer zayıflığı sadece İngilizce dilinde sunulması. Türkiye'de Meditasyon, meditasyon platformuyla bunu bir avantaja çeviriyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap