Visa online ödeme şirketi Klarna’ya yatırım yapacağını açıkladı

Visa online ödeme şirketi Klarna’ya yatırım yapacağını açıkladı

Küresel ölçekte milyonlarca tüketici için satın alma deneyimini yeniden tanımlamayı ve geliştirmeyi hedefleyen Visa, iş ortaklarını desteklemeye yönelik oluşturduğu strateji çerçevesinde online ödeme şirketi Klarna’ya yatırım yapacağını açıkladı. 2005 yılında kurulan İsveç merkezli ödeme sistemi girişimi Klarna, toplamda 18 ülkede aktif olarak kullanılıyor.

Avrupa ve Kuzey Amerika’da toplamda 70 bin işyeri ile birlikte çalışan Klarna, 60 milyon tüketiciye ödeme çözümleri sunuyor. Yaklaşık 12 yılda istikrarlı bir şekilde büyüyen Klarna'nın bugün ise 1500'den fazla çalışanı bulunuyor. Yatırım miktarının açıklanmadığını da ekleyelim.

"Doğal bir gelişme"

Yatırım kararıyla ilgili bir açıklama yapan Visa İnovasyon ve Stratejik ortaklıklardan sorumlu Başkan Yardımcısı Jim McCarthy, tüketici kredi ve internet alışverişi konularında uzman bir şirket olan Klarna ile ortak bir vizyona sahip olduklarını dile getirdi. Visa'nın güvenli online ticaretin Avrupa’da pek çok müşteriye ulaşması için iş birlikleri gerçekleştirdiğini ileten McCarthy, Klarna ile çok yakın çalışmayı hedeflediklerini de belirtti. 

Visa ile yaptıkları iş birliğinin global ölçekteki varlıklarının ve ürün portföylerini güçlendirmek için önemli bir fırsat olacağını dile getiren Klarna kurucusu ve CEO’su Sebastian Seimiatowski, Visa ile Klarna iş birliğinin doğal bir gelişme olarak değerlendirdi.

Kalarna'nın yüzde 10'undan daha azını satın alacağını açıklayan Visa'nın bu hamlesi Klarna'nın Avrupa'da bakacılık lisansı almasını takip ediyor. Klarna bu lisansa sahip en büyük fintech girişimlerinden biri. İş birliği Visa'nın online ödemeler tarafında elini güçlendirecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.