Sahaf, ikinci el kitapları kolayca alıp satabileceğiniz mobil pazar yeri

En çok okuyan toplumlardan biri olarak tanınmasak da, kitaplarla ilgili girişimler özellikle son dönemde sık sık karşımıza çıkıyor. Bunlar arasına eklenen Sahaf, hem yeni hem de ikinci el kitaplar için pazar yeri olma hedefi ile yola çıktı.
Sahaf, ikinci el kitapları kolayca alıp satabileceğiniz mobil pazar yeri

Girişim fikrini hayata geçirmek için geçtiğimiz Aralık'ta kurumsal hayatına son vererek, Sahaf projesi üzerine çalışmalara başlayan Ali Aslan projeyi yaklaşık 5 ayda geliştirmiş. Sahaf, bugün 3 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. Kitap alış ve satış işlemlerini oldukça kolaylaştıran Sahaf, kullanıcı deneyimi açısından Letgo uygulamasına benziyor. Ancak Sahaf sadece listeleme yapmıyor, satış sürecini de üstleniyor.

Basit ve hızlı bir şekilde kullanılabilen Sahaf'ta kitap satmak için yapmanız gerekenler sadece satmak istediğiniz kitabın fotoğrafını çekmek ve fiyatını belirlemek. Özellikle aradığı eski kitapları bulamayanlar veya okuduğu eski kitaplarını elden çıkarmak isteyenler için başarılı bir alternatif olan Sahaf uygulaması, hem Android hem de iOS platformlarına destek veriyor.

10 günde 2 bin kitap listelendi

17 Haziran tarihinde kullanıma sunulan Sahaf'ta yaklaşık 10 gün içinde 2 binden fazla kitap listelendi. Şu an içinde 2 bin 72 kitap bulunduran Sahaf, kitapları kategorilerine göre ayırarak arama işlemini kolaylaştırıyor. Benzer uygulamalarda olduğu gibi satıcılarla mesajlaşma imkanı da sunan Sahaf'ın rakipsiz bir platform olmadığını da ekleyelim. Letgo ve Zebramo gibi uygulamalar tam anlamıyla kitap satışına yoğunlaşmasalar da, tüm eşyalar gibi ikinci el kitapları da listeliyorlar. Ancak Sahaf, sadece kitap dikeyine odaklanarak ve uygulama içinde bu dikeye özel deneyimler sunarak farklılaşıyor.

Sahaf'ta kullanıcılar satışa çıkan kitaplardan haberdar olmak için birbirini takip edebiliyor veya bir kullanıcının uygulama içinde oluşturduğu sanal sahaf dükkanını gezebiliyor. Alıverişler ise Sahaf Hesap kısmına para eklenmesi veya kredi kartı ile gerçekleşebiliyor. Sahaf ödeme altyapısı için iyzico ile çalışıyor.

Uygulama içinden gönderilen mesajlar yetkili editörler tarafından onaylandıktan sonra gönderiliyor, böylelikle olumsuz durumların önüne geçilebiliyor.

Kitap listelemeleri için ücret almayan Sahaf gelir modeli olarak komisyon modelini kullanıyor. Gerçekleşen kitap satışlarından yüzde 10 komisyon alan Sahaf,  bugüne kadar herhangi bir yatırım almadı. Kargo süreci için PTT Kargo ile anlaşmalı olan Sahaf, kullanıcılarına indirimli bir şekilde kargo gönderme imkanı da tanıyor.

Oldukça başarılı bir mobil uygulamaya sahip olan Sahaf, yıl sonuna kadar 1 milyon kitap listeleme ve 500 bin kullanıcıya ulaşma hedeflerini gerçekleştirmek istiyor. Dilerseniz Sahaf uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Güncelleme: Sahaf uygulaması ne yazık ki yayın hayatını sona erdirmiştir. Bu yüzden yazıdaki linkleri kaldırdık. (2020 Mayıs)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.