Site sakinlerine özel sosyal ağ: Komşumobi

Aynı sitede yaşayan kullanıcılar için özel bir sosyal ağ olma hedefi ile yola çıkan Komşumobi, yıllar içinde azalarak yok olan komşuluk ilişkilerini geri getirmek istiyor. Oldukça basit bir kullanıma sahip olan Komşumobi’de tek yapmanız gerek hesabınızı oluşturduktan sonra evinizin bulunduğu siteyi seçmek.

Seçim işlemini yaptıktan sonra Komşumobi uygulamasını kullanan komşularınızla dilediğiniz gibi iletişime geçebiliyorsunuz. 2013 yılında PazarMobi girişimi ile karşımıza çıkan Kadir Yazgan tarafından yaklaşık 6 ay içinde geliştirilen Komşumobi, 2016 yılının Haziran ayında kullanıma sunuldu.

Şu an için 3 kişilik bir ekip tarafından yönetilen Komşumobi, sıkı Webrazzi okuyucularının yakından tanıyacağı komşular için özel sosyal ağ olan Nextdoor’a oldukça benziyor. Durum paylaşımlarının yanı sıra etkinlik oluşturma ve anket açma gibi özelliklere de sahip olan Komşumobi, komşular arası özel mesajlaşma imkanı da tanıyor.

Sitenin yönetim ve aidat duyurularını takip etmeniz için de güzel bir alternatif olan Komşumobi, web sitesinin yanı sıra Android ve iOS platformları için mobil uygulama desteği de sunuyor. Site yönetimi için belli araçlar sunsa da Site ve apartman yönetimi yazılımları ile karıştırılmaması gereken Komşumobi, temelde bir sosyal ağ.

200 sitede kullanılıyor

Ataşehir merkezli reklam kampanyaları sayesinde, kullanıcılarının büyük bir çoğunluğunu İstanbul’un toplu konut yoğun Ataşehir ilçesinden elde eden Komşumobi 200’ün üzerinde sitede toplamda 2000 kişi tarafından kullanılıyor. Konum bazlı reklamlara dayalı bir gelir modeli oluşturmak isteyen sosyal ağ, henüz bir yatırım almadı.

Başarılı bir girişim olsa da şu an için Komşumobi'nin en büyük problemi sadece siteler için hizmet veriyor olması. Yakın zamanda ilk tekil apartman kullanıcılarını da bünyesine katan Komşumobi, sitelerin dışına çıkarak apartmanlar arasında da popüler bir hale gelirse büyük başarı yakalayabilir.

Site sakinleri arasındaki iletişimi yönetimin asansörlere astığı duyuru kağıtlarından ileri taşımak isteyen Komşumobi, Türkiye'de daha önce farklı zamanlarda denenen bu fikri, sitelerden başlayarak  daha güvenli bir şekilde hayata geçirmesiyle farklılaşabilir. Dilerseniz Komşumobi uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.