Facebook, profil fotoğraflarının güvenliği için yeni özelliğini duyurdu

Facebook, profil fotoğraflarının güvenliği için yeni özelliğini duyurdu

Facebook, Hindistan'daki kullanıcılarının ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde profil fotoğraflarına özel bir koruma modülü geliştirdiğini duyurdu. Hindistan'daki kullanıcılar profil fotoğrafını kimlerin indirebileceğini, paylaşabileceğini ve etiketleyebileceği gibi özellikler üzerinde daha fazla kontrol sahibi olabilecekler.

Facebook blogunda yapılan açıklamaya göre Hindistan'da elde edilen veriler doğrultusunda da bu özellik tüm kullanıcılara açılmak üzere genişletilecek.

Hindistan'da son dönemde kadınların fotoğraflarını Facebook'a yüklememe kararı aldıkları ve bu kararın giderek yaygınlaşmasının Facebook'u harekete geçirdiğini söyleyebiliriz. Facebook yetkilileri, bu özelliği geliştirirken Hindistan'da sivil toplum kuruluşlarıyla beraber çalıştıklarını belirtiyor.

Hindistan'da kullanıcılar yukarıdaki videoda görebildiğiniz gibi bir rehber eşliğinde fotoğraflarını koruma altına alabilecekler. Facebook'un paylaştığı verilere göre profil fotoğrafı üzerine eklenen çok basit bir görsel korumanın (bir bant gibi) bile kullanıcıların %75'inin fotoğrafı alma çalma veya bir başka amaçla kullanmasının önüne geçtiğini söylüyor. Hindistan'da kullanıcılara gösterilmeye başlanan rehber eşliğinde bu korumayı çok kolay bir şekilde profil fotoğrafına ekleyebilecekler.

Bu yeni özelliği aktifleştirdiğinizde:

  • Diğer insanlar artık Facebook'taki bir paylaşımda veya sizin profilinize ulaştığı bir yerde profil fotoğrafınızı indiremeyecekler.
  • Arkadaşınız olmayan kişiler kendileri de dahil kimseyi sizin fotoğrafınızda etiketleyemeyecek. (Güvenlik ayarlarınızı güçlendirerek şimdiden de yapabilirsiniz.)
  • Şimdilik Android kullanıcılarının ekran görüntüsü alması da engellenecek bu özellik sayesinde. Tabi ki imkansız değil ama iyi bir önlem ekran görüntüsü almanın engellenmesi.

Milyarlarca insanın hayatı söz konusu olunca Facebook'un en çok önem vermesi gereken şeylerden biri haliyle gizlilik ve güvenlik oluyor. Profil fotoğraflarının korunması da bunun ne kadar farklı boyutlarda düşünülmesi gerektiğinin bir kanıtı. Önümüzdeki günlerde çok daha farklı güvenlik önlemleri duyacağımızın da habercisi diyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.