Yapay zeka algoritmaları için pazar yeri Algorithmia, 10.5 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka algoritmaları için pazar yeri Algorithmia, 10.5 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zekayı Google egemenliğinden "kurtarması beklenen" Algorithmia, Google liderliğinde, 10.5 milyon dolarlık A serisi yatırım turunu kapattığını açıkladı. Tur, Google'ın yapay zeka ve makine öğrenmesi girişimleri için oluşturduğu yeni fonunun ilk yatırımı olma özelliğinde.

Google'ın önderliğinde kapanan A serisi yatırım turuna Google haricinde Madrona Venture Group, Rakuten Ventures, Osage University Partners ve Work-Bench katıldı. Yapay zeka çözümleri için açık bir pazar yeri olarak hizmet veren Algorithmia, içinde 3 bin 500'den fazla algoritmanın bulunduğu bir kütüphane barındırıyor.

45 bin geliştirici tarafından kullanıldı

Kütüphane içinde bulunan algoritmaların bugüne kadar toplamda 45 bin geliştirici tarafından kullanıldığını da ekleyelim. Seattle'da kurulan küçük bir girişim olarak yola çıkan Algorithmia, geliştiricilerin yapay zeka algoritmalarına ulaşmasına olanak sağlıyor. Dileyen tüm geliştiriciler algoritmalarını bu pazar yerine yükleyip gelir yaratmaya başlayabiliyor.

Pazar yerinin yanı sıra CODEX adını verdikleri ve bulut algoritmaları üzerinde çalışan ikinci bir projeye de sahip olan Algorithmia CEO'su Diego Oppenheimer, yakın gelecekte bu iki alana odaklanmaya devam edeceklerini söylüyor. Oppenheimer, açıklamasında algoritmaların herkes tarafından ulaşılabilir olması için çalıştıklarını dile getiriyor. İlginç olansa, Algorithmia'nın yapay zekayı Google ve Facebook gibi şirketlerin hegemonyasından kurtarabilecek girişimlerden biri olarak görülmesiydi. Google yatırımı, böyle düşünen birçokları için kötü haber olabilir.

Yatırım ile ilgili kısa bir açıklama yapan Google'ın yapay zekadan sorumlu mühendislik başkan yardımcısı ve yapay zeka fonunun lideri olan Anna Patterson, Algorithmia'nın mühendislik yeteneklerinden etkilendiklerini söylüyor. Algorithmia'nın geliştiricilerle yakın ilişkisi Google için önemli bir avantaj sağlayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.