Lenovo, bükülebilir laptop konseptini tanıttı

Lenovo, bükülebilir laptop konseptini tanıttı

Laptopların altın çağını yaşamadığı bir gerçek, tablet ve akıllı telefonların gelişip daha yetenekli cihazlar haline gelmesi ise bunun en büyük nedeni. Laptop modellerinin de gelişmesi gerektiğine inanan Lenovo, bükülebilir ve esnek bir ekrana sahip olan laptop konseptini tanıttı.

Dün New York'ta düzenlediği bir etkinlikle birlikte yeni konsept tasarımını görücüye çıkaran Lenovo, akıllı telefon ve tablet pazarını da uzun süredir meşgul eden bükülebilir ekranlar üzerine yoğunlaşmış. Henüz konsept aşamasında da olsa gelecekte katlayabileceğimiz laptop modellerine sahip olma düşüncesi oldukça heyecan verici.

Stylus ve sesle kontrol desteği

Lenovo'nun Thinkpad ailesinde bulunan klavyeye sahip olacak olan bükülebilir laptop konsepti, stylus desteği ve sesle kontrol gibi özellikler sunacak. Bükülebilir laptop konseptinin Lenovo'nun bükülebilir ekranlarla ilgili ilk çalışması olmadığını da ekleyelim. Geçtiğimiz yıl da bükülebilir akıllı telefon ve tablet konseptleri ile karşımıza çıkan Lenovo, gelecekte bükülebilir teknolojik cihaz pazarının lideri olabilir.

Laptop pazarı düşüşe geçmiş olsa da ikisi bir arada laptop modellerinin başarılı satış rakamlarına ulaştığını da unutmamak gerekir. Katlanabilir ve esnek ekranlara sahip laptop modelleri laptopların kötü gidişine dur diyebilir. Esnek ekranların gelişmesi ile birlikte bükülebilir telefon, tablet ve laptop modelleri daha hızlı bir şekilde karşımıza çıkabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.