Yerli yapım Community Inviter, Slack kanalları için davetiye sürecini otomatikleştiriyor

Yerli yapım Community Inviter, Slack kanalları için davetiye sürecini otomatikleştiriyor

Slack için davetiye sürecini otomatikleştiren Community Inviter, temel olarak Slack kanalınıza davet edeceğiniz kişiler için kod bilgisi gerektirmeden bir karşılama sayfası ya da site bileşeni (widget) oluşturmanıza yarıyor.

Şirket içi iletişim haricinde topluluklarıyla da haklı bir üne sahip olan Slack, ücretsiz kullanıcıları için bugüne kadar davetiye sürecini bir türlü kolaylaştırmadı.

Şöyle ki, piyasada açık kaynak olarak yer alan ve Heroku'da ücretsiz olarak tutulduğu için kararlı (stabil) çalışmayan araçları saymazsak, bir Slack topluluğuna girmek için o topluluğun admin'ine ulaşmanız gerekiyor. :) Bu da ya bir form doldurma ya da ayrı bir e-posta göndermeniz anlamına geliyor.

Tüm bu süreci otomatize eden ve aylık 5 dolarlık ücretli versiyonununda yeni üyelere bazı sorular sorabilmenizi de sağlayan Community Inviter, kullanıcılarına üyeleri teker teker onaylama ya da kanalı herkese açık hale getirme şansı da sunuyor.

Barış Koçdur ve Furkan Aydın tarafından hayata geçirilen proje, haber yazıldığı anda 50 üyeye yaklaşmış. Bugün itibarıyla Product Hunt üzerinde listelenen girişim, bakalım günü nerede ve kaç kullanıcıyla  kapatacak. :)

Slack'e bağımlılığı sorun olabilir

Tüm dünyada çok sayıda topluluğun Slack kullandığını düşünecek olursak, stabil çalışması ve sağladığı kullanım kolaylığıyla Community Inviter kullanıcı sayısını hızla arttırabilir. Tabii ürünün Slack'e bağımlı olduğunu ve şirketin küçük bir güncellemesiyle tüm işlevini kaybedeceğini de hatırlatmak gerekiyor.

Henüz açık beta aşamasında olan Community Inviter ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.