Albaraka Türk'ten girişim hızlandırma merkezi: Albaraka Garaj

Albaraka Türk'ten girişim hızlandırma merkezi: Albaraka Garaj

Bankacılık sektörü ve teknoloji ile ilgili yenilikçi fikirlere destek vermek isteyen Albaraka Türk Katılım Bankası, girişimcilere kuluçka ve hızlandırma olanakları sunacağı Albaraka Garaj girişim hızlandırma merkezini hizmete açtı.

Özellikle fintech girişimleri ile iş birlikleri gerçekleştirmek istediklerini dile getiren Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, yaptığı açıklamada, prototip aşamasındaki projeler için farklı ihtiyaçlara göre özel olarak tasarlanan 12 haftalık yoğun bir mentorluk ve eğitim sürecinin bulunduğunun da altını çiziyor. Eğitim sürecinin yanı sıra ortak çalışma alanları, demo günler, finansal destek ve ağ oluşturma gibi olanaklar da Albaraka Garaj tarafından sağlanacak.

Bankacılık sektörü ile ilgili başarılı fikirleri olan girişimciler için büyük bir fırsat olan Albaraka Garaj Startup hızlandırma merkezi, ağırlıklı olarak finansal teknolojiler, İslami finans girişimleri, ödeme teknolojileri, nesnelerin interneti, büyük veri, blockchain, yapay zeka, chatbot ve sigorta teknolojileri alanındaki projeleri ana odağına alıyor.

Fintech girişimlerine destek

albarakagaraj.com adresinden yapılacak olan başvuruların 19 Haziran tarihinde başladığını da iletelim. Başvuru aşamasında uzman bir ekip tarafından değerlendirilecek olan girişimler başarılı bulunmaları halinde proje veya fikirlerini jüri önünde anlatarak jüriden onay alamaya çalışacaklar. Onay alan girişimler ise final aşamasına kalacaklar.

Katılım bankacılığı iş modellerini içeren finansal teknoloji şirketlerine yatırım yapmanın sektörlerine olumlu katkı sağlayacağına inandıklarını ve bunu kendilerine misyon belirlediklerini dile getiren Melikşah Utku, özellikle katılım bankacılığı iş modellerini içeren eğitim programlarıyla kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarını yetiştirip, Albaraka Garaj bünyesindeki kuluçka hizmetlerimizle girişimcileri ve girişimci adaylarını fintech girişimleri kurmaları için desteklemek istediklerini de belirtiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.