Saat&Saat, 2016'da satın aldığı Welder Watch markasını e-ticarette büyütecek

Saat&Saat, 2016'da satın aldığı Welder Watch markasını e-ticarette büyütecek

1971 yılında kurulan Saat&Saat'in dünyaca ünlü markaların Türkiye distribütörü olarak herkesin bildiği bir gerçek. Az bilinen yönü ise Saat&Saat'in 2006 yılında İtalyan saat markası Welder'i satın aldığı ve Şubat ayında tanıtımı yapılan WelderWatch.com ile e-ticaret atağına kalktığı.

Perakende satışlarına 2006 bu yana perakende satışlarına başlayan Saat&Saat, aldığım bilgilere göre 2017 yılı başına kadar Welder koleksiyonlarını geliştirerek 2017 Şubat’ta Milano’da dünya tanıtımını gerçekleştirmiş. Markanın 3 dilde (Türkçe, İtalyanca, İngilizce) hizmet veren e-ticaret sitesi WelderWatch.com da bu tanıtımla birlikte devreye alınmış.

Welder Marka Müdürü Seda Küçükfırat Arslan, "Şubat 2017 den beri aktif bir e-ticaret sitesi olan welderwatch.com, Kıta Avrupası’ndaki hemen hemen her ülkeye Amerika, Kanada, Endonezya ve Arap Ülkelerine dağıtım yapıyor. Üstelik, ülkelerine nakliye ücreti ve gümrük vergisi masraflarını üstlenerek satış yapıyor." diyor ve Muse Creative Awards sahibi kullanıcı bir dostu siteyle ziyaretçileri karşıladıklarını ekliyor.

Welder Watch'un Türkiye'deki satışlarının yüzde 15'i internetten

Welder Dijital Pazarlama Yöneticisi Müge Yazıcıoğlu ise Welderwatch.com'un aylık ortalama 250 bin sayfa görüntülemesine sahip olduğunu ve ziyaretçilerin yüzde 45’i daha önce siteyi ziyaret etmemiş yeni kullanıcılar olduğunu paylaşıyor. Türkiye bazında toplam satışların yüzde 15’inin Welderwatch.com’dan gerçekleştirdiğini de ekliyor.

Küreselde ise bu oranın yıl sonunda yüzde 10-%15 aralığında olması bekleniyor ki Türkiye'de e-ticaretin toplam perakende içinde sadece yüzde 3,5 pay sahibi olduğunu paylaşalım. Yani saat dikeyinde daha hızlı bir dönüşüm yaşandığını söylemek mümkün.

Hedef 15 ülkeye ihracat

10 yılda 175 satış noktasına ulaşan ve 30’un üzerinde dünya markasını tüketicisiyle buluşturan Saat&Saat aldığım bilgilere göre Welderwatch.com için bu sene bir çok marka iletişim ve pazarlama stratejisi geliştirmeyi planlıyor. Kısacası Welder saatlerinin önümüzdeki dönemde e-ticarette daha çok karşımıza çıkan bir dünya markası olacağını söyleyebiliriz. Zira Saat&Saat, Welderwatch.com'u ayrı bir yere koyuyor ve bu yıl sonuna kadar 15 ülkeye ihracat yapmayı hedefliyor.

Bilmeyenler için Saat&Saat'in internet satışlarının saatvesaat.com.tr üzerinden ilerlediğini de belirtmeden geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.