Fikret Kuşkan'ın başrolde oynadığı Recontact Istanbul 2, ilk fragmanıyla karşımızda

Fikret Kuşkan'ın başrolde oynadığı Recontact Istanbul 2, ilk fragmanıyla karşımızda

İstanbul sokaklarında geçen gerilim türündeki takip oyunuyla dünya çapında büyük başarı yakalayan Recontact İstanbul, iddialı bir geri dönüş için geri sayıyor. Recontact İstanbul II: Eyes of Sky başlığıyla bu yaz yayınlanacak yeni mobil oyun ilk fragmanıyla karşımızda.

"Dünyanın ilk sinematik mobil oyunu"

İlk oyunun yapımcısı, yönetmen Eray Dinç'in Recontact İstanbul devam filmi olarak da niteleyebileceğimiz yeni projesi, ilkinden farklı olarak bir puzzle oyunu şeklinde nitelenmiyor. Dünyanın ilk sinematik mobil oyunu olma iddiasındaki Recontact İstanbul 2: Eyes of Sky, tamamen sinematografik bir dünyada geçiyor. Senaryosundan profesyonel oyuncu kadrosuna kadar yapımın her aşamasında bir filmden pek de farklı olmayan Recontact İstanbul 2: Eyes of Sky'ın senaryo danışmanı, Türkçe polisiye denilince akla ilk gelen yazarlarından Ahmet Ümit.

Recontact İstanbul 2'nin oyuncu kadrosu da oldukça iddialı. Başrolde Fikret Kuşkan'ı göreceğimiz sinematik oyunun kadrosunda Haldun Boysan, Gökçe Suyabatmaz, Emre Mutlu ve Halim Ercan gibi tanınmış aktör ve aktrisler var. Tamamen Türk bir ekip tarafından geliştirilen oyunun senaristliğini, yönetmenliğini ve oyun tasarımını Eray Dinç; yapımcılığını Simay Dinç, geliştiriciliğini Can Aksoy; müziklerini Sertaç Özgümüş ve Güntaç Özdemir; görüntü yönetmenliğini Firar Güney Kayran yapıyor.

Recontact İstanbul'un App Store etkileşim sayısı 60 milyon kullanıcıya ulaştı

İstanbul’u tüm dünyaya yeniden tanıtmak istediğini söyleyen yapımcı ekip, Recontact İstanbul ile uluslararası arenada büyük başarı yakalamıştı. 153 ülkede en iyi yeni oyunlar listesinde sergilenen Recontact İstanbul'un App Store etkileşim sayısı 60 milyon kullanıcıya ulaştı. Sinema ve teknolojinin kesişimindeki yenilikçiliğiyle ses getiren oyun, birçok galeride sergilendi ve 9 Haziran 2017’de New Media Film Festival Los Angeles’da The Best New Media Art Ödülü'nü aldı.

Ekip, Recontact İstanbul'u Temmuz ayı içinde yayınlamayı planlıyor. App Store ve Google Play mağazalarında eşzamanlı çıkması planlanan oyun, ilkinden farklı olarak ücretsiz sunulacak. Oyun hikaye modu dışında multiplayer olarak da oynanabilecek.

2016'da Webrazzi Mobil konferansımızda konuşmacı olarak ağırladığımız Eray Dinç ile sohbetimizi de aşağıda görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.