Yenilenen Napolyon.com 1,2 milyon üyesi ile pazarlama platformu olmaya aday

Yenilenen Napolyon.com 1,2 milyon üyesi ile pazarlama platformu olmaya aday

Uzun zamandır faaliyet göstermesine karşılık sessiz seyreden Napolyon.com bu yılın başında yaşadığı değişiklikle birlikte yeniliklerini paylaştı. Bilenler vardır, Hitay Holding'in markası olan Napolyon.com daha önce sadece web tabanlı platform üzerinden hizmet veren ve kullanıcılarına pazarlama anketleri sunarak, nakit geri ödeme sağlıyordu.

Anket demişken bahsedelim geçtiğimiz haftalarda Google'ın Türkiye'de de hizmete açtığı anket servisi, sadece anket odağındaki dijital pazar için önemli bir gösterge aslında. Anketten ötesine geçmeyi hedefleyen Napolyon.com'un önceliği webden mobile kaymış durumda.  Mobil uygulaması ile kullanıcılar sadece pazar araştırması anketlerine değil aynı zamanda, gizli görevlere ve sosyal medya görevlerine katılabiliyor.

Bunun haricinde içerik pazarlaması da adım atan platform kullanıcılarına bilgi yarışmaları da sunuyor. Markalı içeriklerin yer aldığı bilgi yarışması ve sosyal medya pazarlaması da sunan Napolyon.com'un rakamlarına bakalım: Toplam 1 milyon 200 binden fazla üyesi bulunan platformun, kullanıcıları ağırlıklı olarak üniversite öğrencileri ve mezunları.

Üyelerinin yüzde 44'ü üniversite mezunu, yüzde 36'sı ise lise mezunu.  Yüzde 43 ile ağırlıklı yaş 25-34 yaş arası kullanıcılar. Bu yaş aralığını takip edense yüzde 38 ile sonra 35-44. Kullanıcıların 3'te 2'si erkek olan platformda kadınlar ise  3’te 1'i oluşturuyor. Üyelerinin yarıya yakını ise AB S.E.S. grubudan.

1,2 milyon üyeye ulaşmada ve onların aktifliğini koruyabilmede en büyük etken Napolyon.com'un kazandırdıkları şüphesiz. Sistemde yer alan kullanıcı profiline uygun olarak karşısına çıkan markaların araştırma anketleri, yarışmalar, sosyal medya ve saha görevlerini yerine getirdikçeNÂP Puan kazanıyor. Bu puanı isterse nakit alabiliyor, isterse hediye kataloğunda harcayabilir veya TOÇEV'e de destek olabiliyor.

Yenilenen Napolyon.com markalar neler yapmış?

Bilyoner.com için markanın belirlediği profildeki Napolyon üyelerine eğlenceli 3 sorudan oluşan “Gizli Görev” tanımında sorular sorulmuş. En son soruda “Hem bahis oynayıp hem de çekiliş hakkı kazandığımda ben” için “Havalara uçarım” ve “Heyecanlanırım” yanıtlarını veren kişiler, firmanın kampanya sayfasına yönlendirilmiş.

Bilyoner'in haricinde Türkiye’nin bir banka için yeni müşteri kazanımı projesini yürüten platform belirlenen profildeki 1000 Napolyon kullanıcısıyla 3 sorudan oluşan mini anket paylaşmış. Ardından bankanın kredi kartı için iletişime geçilmesini isteyip istemediklerini sorarak, 1000 kullanıcıdan 651’i iletişim iznini alıp bankaya potansiyel müşteri olarak iletmiş. Bu modeli sadece büyük şiretlere değil aynı zamanda KOBİ'lere de sunan Napolyon.com internet üzerinden faaliyet gösteren ve kullanıcılara, onlara en uygun hizmet tedarikçilerini sunan bir KOBİ için, 1000 Napolyon kullanıcısı ile 3 sorudan oluşan lead generation anketi paylaşmış. Ankette mevcut kampanyadan yaralanmak isteyip istemediklerini ve firmanın konuyla ilgili belirttikleri GSM numaralarından iletişime geçmesini isteyip istemediklerini sorarak 1000 kullanıcıdan 641’inin iletişim bilgilerini iletmiş.

Bakalım ilerleyen süreçte 1,2 milyon kullanıcısı ile Napolyon.com'dan hangi yenilikleri duyacağız?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.