Facebook, hükümet temsilcilerini seçmenlerle buluşturarak ABD'de siyasete atılıyor

Facebook, hükümet temsilcilerini seçmenlerle buluşturarak ABD'de siyasete atılıyor

Facebook bu yıl kullanıcıların hükümet temsilcilerine sosyal medyadan ulaşabilmelerini kolaylaştıran birçok özellik geliştirmişti. Hükümet temsilcileri ile kullanıcıları yapılan paylaşımlar aracılığıyla bir araya getiren özelliğin yanısıra, Town Hall gibi haber akışıyla bağlantılı diğer sosyal iletişim ağlarının da dahil olduğu birçok özellik kullanıcılara sunulmuştu.

Bu iletişimi karşılıklı hale getirmeyi amaçlayan Facebook, kullanıcıları için yeni özelliklerini tanıttı. Temsilciler artık seçmenleriyle Facebook üzerinden iletişim kurabilecek, seçmenler için önemli olan sorunları daha iyi anlayabilecekler.

Facebook, üç yeni özellik üzerine odaklanıyor: Seçmen rozetleri, seçmen görüşü ve bölge hedeflemesi

Facebook'un yeni özelliklerinden biri olan seçmen rozetleri, kullanıcılara yaşadıkları adresin temsilcilerine göre kendilerini nitelendirme imkanı sağlayacak. Facebook bu şekilde seçmenlerin bir temsilcilik adresine bağlı olup olmadığını ya Town Hall sistemiyle; ya da kullanıcıların seçmen rozeti uygulamasını açık bırakıp bırakmamasına göre belirleyebilecek.

Herhangi bir olumsuz durumu veya seçmen gibi davranmaya çalışan sahte hesap girişimlerini önlemek için Facebook mevcut kontrol yöntemleri de geliştirdi. Başlangıç için seçmen kayıtlarını doğrulamak amacıyla, kullanıcılar yalnızca tek seferde yalnızca bir adres üzerinden kayıt olabilecekler. Eğer kullanıcı yaşadığı adresi değiştirmek isterse, bunu önceki paylaşımlarından taşıyarak yapabilecek. Anlayabileceğimiz üzere, Facebook tabi ki adres değiştirme sayısı için de bir limit belirledi.

Seçmen rozetlerindeki asıl amacın, seçilen temsilciler için Facebook yorumlarını, soruları veya paylaşılan seçmenlerin sorunlarını takip etmeyi kolaylaştırmak olduğu da söylenebilir. Facebook paylaşımlarının telefon, e-mail veya dilekçelerle aynı derecede ciddiye alıp alınmayacağı her ne kadar tartışmaya açık olsa da, en azından temsilciler tarafından görülmüş olacak.

Facebook kullanıcılarını, herhangi bir paylaşıma yorum yaptıklarında veya beğendiklerinde bunların sayfada görünmesi için seçmen rozeti özelliklerini açık kullanmaları için teşvik ediyor. Kullanıcılar seçmen rozeti özelliğini Town Hall kısmından da açabilecekler.

Özellik aktifleştirildiğinden itibaren, seçmen rozeti imgesi kullanıcıların temsilcilerinin paylaşımlarına yorum yaptıkları anda isimlerinin yanında görünecek.

Seçmen görüşü olarak tanımlanabilecek diğer bir özellik ile seçilen temsilciler, bölgelerindeki yerel olayları, popüler konuları seçmenlerin gözünden inceleyip yorumlar yapabilmelerine yardımcı olacak.

Bu özellik temsilcilerin sayfalarında "Page Insights" adı altında, sayfa yöneticileri tarafından görünecek ve yatay sıralanmış bir şekilde kaydırarak yerel haberlere ulaşabilecekler. Burada temsilciler konuyla ilgili yorumlarını kolayca kendi sayfalarında linke tıklayarak paylaşabilecekler.

Ek olarak, seçmenler bu hikayeleri ve haberleri temsilcilerinin Facebook sayfasında, Community kısmında görebilecekler.

Üçüncü özellik olan bölge hedeflemesi muhtemelen en dikkat çeken özellik. Temsilciler, Facebook üzerinden odaklandıkları bölgelerin seçmenlerinden gelen geri bildirimleri ve yorumlara, oylama veya paylaşımlar yoluyla direkt olarak ulaşabilecekler. Bu da demek oluyor ki, bir temsilci bölgesinde yaşayan seçmenine fikir danışabilecek, geri bildirim talep edebilecek. Diğer bir deyişle, temsilciler genelde olduğu gibi seçmenlerin onlarla iletişime geçmesini beklemek yerine, aktif bir şekilde onlarla doğrudan iletişime geçebilecekler.

Facebook, Town Hall ve bu üç yeni özelliği birleştirerek siyasette çok daha aktif rol alacağını göstermiş oluyor.

Facebook bu özelliklerle daha tarafsız olmayı hedefliyor

Bu yenilikler, CEO Mark Zuckerberg'in Facebook'un toplumsal bağlılığı arttırmada nasıl  kullanılabileceği gibi konuları ele aldığı yaklaşık 6.000 kelimelik manifestosunu izliyor.

Bir nevi Amerika Birleşik Devletleri seçimlerinden sonra Facebook'un sahte haberleri engellemek üzere bir çözüm getirmediğini düşünen kesime ithafen geliştirilen bu yeni özelliklerle Facebook daha "tarafsız ve şeffaf" bir rol üstlenmiş olacak. Ayrıca Facebook, sahte haberleri belirlemek için bağlantı ekleme, bağlantı açmadan otomatik kontrol sayfalarına yönlendirme gibi önlemlere ek olarak; alternatif haber sayfalarına yönlendirme veya yalan haberlerin görünürlüğünü azaltma gibi çözümler geliştirmişti.

Facebook'un bugün uygulamaya süreceği bu özellikler sayesinde kullanıcılar resmi hükümet temsilcilerine yalnızca bulundukları yerden sinirlenmek yerine, onlarla gerçek anlamda iletişime geçip, düşüncelerini paylaşabilecekler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.