21.co kullandıkça para kazandıran yeni nesil e-posta servisi

21.co kullandıkça para kazandıran yeni nesil e-posta servisi

E-postanın icadı kişiler arası iletişimde tüm sınırları kaldırdı ancak bir kişinin e-posta adresini bilmek o kişiye ulaşmayı ve özellikle yanıt almayı garanti etmiyor. 21.co'nun amacı da bu durumu biraz olsun değiştirmek.

21.co, herkesle paylaştığınız e-posta adresinin yerini almak isteyen bir girişim. Üstelik 21.co'dan gelen soruları yanıtlamayı kabul ettiğinizde yanıt başına para da (1$, 5$, 20$ veya 100$) kazanabiliyorsunuz. Eğer soru soran kişi yanıt alamazsa herhangi bir para transferi gerçekleşmiyor. Özellikle ulaşılmak istenen ve/veya bilgisine güvenilen kişilerin tercih etmeye başladığı 21.co, para birimi olarak da bitcoin kullanıyor ve bu sayede dünyanın her yerine para transferi yapabiliyor.

Angel.co'nun kurucusu Naval Ravikant, Andreessen Horowitz'in ortaklarından Ben Horowitz ve Mark Zuckerberg'ün belalısı Winklevoss kardeşler (Cameron ve Tyler) 21.co'da profil açan sektörün ünlü isimlerinden bazıları. Bu popüler isimlerin sorularınızı yanıtlayıp yanıtlamayacağı bir muamma ama yine de denemeye değer bir fırsat olduğu kesin. Diğer yandan bu isimler dışında bir çok yatırımcı, CEO ve girişimci de 21.co profilleriyle bu trende katılmış durumda ve kendilerine yöneltilecek soruları yanıtlamayı bekliyor.

E-posta gelirinizi bağışlamanız da mümkün

21.co'da sadece standart soru formatında değil, bir anket veya daha detaylı bir görev teklifiyle de bu kişilere ulaşabiliyorsunuz. 21.co, soru yanıtlayan kişilerin kazandıkları parayı kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışlamasını da sağlıyor ki popüler isimler genelde bu seçeneği tercih ediyor. (Parayı kendi adınıza alıp farklı bir kuruma bağışlamanız da pekâla mümkün.)

Bu model bir bakıma Linkedin Inmail'e veya Quora'nın sorulara yanıt almak için kullandığı modele benziyor ama 21.co'nun kendini konumlandırmak istediği nokta biraz daha farklı. Girişimin kurucusu Balaji S. Srinivasan (ki kendisi Andreessen Horowitz partnerlerinden biri); kullanıcılarının 21.co profillerini herkes tarafından erişilebilir e-posta adresi olarak paylaşmasını öneriyor ve bunun herkes için anlamlı bir model olduğunu düşünüyor. Elbette bu modelin ne kadar başarılı olacağını görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

Türkiye'den de erişilebilir durumda

İlk açıldığında Türkiye'den erişilemeyen 21.co artık erişilebilir durumda. Türkiye'den ne kadar katılım olur ve böyle bir ihtiyaç var mı emin değilim ama dilerseniz siz de (benim gibi) 21.co'da profilinizi açabilir, soru almaya/sormaya başlayabilirsiniz. Profilinizin onaylı olması için incelemeden geçmesi gerektiğini ve para kazanmaya birkaç işlem karşılığında başladığınızı da son olarak belirtmiş olayım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.