Facebook'un Fotoğraf Albümü'ne yenilikler geliyor

Facebook'un Fotoğraf Albümü'ne yenilikler geliyor

Facebook, Fotoğraf Albümü özelliğini değiştiriyor. Sadece sıkıcı bir albüm formatından çıkarıp fotoğraf dışında videolar, check-in'ler ve metinler gibi farklı şeyler de eklemeye başlıyor. Ayrıca arkadaşlarınızın albümlerini takip edebilir (tabi ki onlar da sizi takip edebilir) ve bu albümlere yeni bir şeyler eklendiği zaman bildirimler alabilirsiniz. Böylece özel arkadaşlarınızın özel anlarını kaçırmamış olursunuz.

Android ve web sürümünde bu özellikler bugün itibariyle yayına alındı ve iOS cihazlar için de güncellemenin önümüzdeki günlerde gelmesi bekleniyor.

"Son zamanlada sörf yapmaya mı gittiğiniz? Fotoğraflar, sahildeki check-in'leriniz, dalgaların videolarını ve daha fazlasını tek bir albümde paylaşın." diyerek konuyu açıklayan Facebook, yani bir bakıma tüm önemli anlarınızı bu yeni albüm özelliğiyle hikayeleştirmenizi istiyor.

Facebook'un yaptığı bu hamle, Google'ın Photos ürününe karşı atak gibi değerlendiriliyor. Google'ın son yaptığı yeniliklerle artık Photos uygulaması çok daha fonksiyonel hale gelmişti ve hatta sosyalleşmişti. Özellikle arkadaşlarınızla ortak fotoğraflarınızı paylaşma kolaylığı ve yeni gelen fotoğraflarınızı foto kitap olarak bastırıp satın alma özelliği bir çok kişi tarafından beğenilmişti. Facebook'un da böyle bir özellik ekleyip eklemeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.