18 çekirdekli işlemci Intel Core i9 karşımıza çıktı

18 çekirdekli işlemci Intel Core i9 karşımıza çıktı

İşlemci denince akla ilk gelen firmalardan biri olan Intel, Tayvan'da düzenlenen Computex 2017 etkinliğinde masaüstü bilgisayarlar için geliştirdiği yeni işlemci serisi olan Core X'i tanıttı. Core i5, i7 ve i9 işlemcilerinden oluşacak olan Core X ailesi, performans anlamında rakiplerinin oldukça önünde.

2 bin dolar fiyat etiketine sahip olması beklenen Core i9 Extreme modeli ile dikkatleri çeken Intel, tüketici bilgisayarları için ilk kez 18 çekirdekli bir işlemci ürettiğini de açıkladı. Yukarıda da belirttiğimiz üzere Core X ailesinin başlangıç modeli olarak Core i5 tercih edilmiş. 4 çekirdekli bir işlemci olacak olan Core i5-7640X modeli 242 dolar fiyat etiketine sahip olacak.

Core i9, 5 versiyona sahip olacak

Yüksek performans sağlayacak başka bir alternatif olan Core i7 ise iki farklı versiyonla satışa sunulacak. 4 çekirdekli Intel Core i7 339, 8 çekirdekli core i7 modeli ise 599 dolar fiyat etiketine sahip olacaklar. Ailenin en güçlü ve en dikkat çekici modeli olan Core i9 ise 5 farklı versiyona sahip olacak.

10, 12, 14, 16 ve 18 olmak üzere çekirdek sayılarına sahip olacak olan Core i9 modelleri 999 ila 1,999 dolar arasında fiyat etiketlerine sahip. Tüm Core i9 işlemcilerinin 3.3 GHz saat hızına sahip olacağını Turbo Boost teknolojisi sayesinde 4.6 GHz saat hızlarına kadar çıkabileceğini de ekleyelim. Intel'in en büyük rakibi konumunda olan AMD'nin, Core X ailesine nasıl cevap vereceğini ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.