İnanılmaz derecede akıllı yapay zeka karşısında ne yapmalıyız?

İnanılmaz derecede akıllı yapay zeka karşısında ne yapmalıyız?

İnsan seviyesine ulaşan yapay zeka bir gün bu seviyeyi aşacak ve uzmanlara göre bu tarihler sandığımız kadar uzak değil. Önümüzdeki 25 yıl içerisinde sokaklarda, insan seviyesinde yapay zekalar göreceğimiz söyleniyor (2060'lı yıllarda ise süper akıllı yapay zeka sokaklarda olacak) peki bu kaçınılmaz olay karşısında ne yapmalıyız? Uzman Ben Ross, süper akıllı yapay zekayı iyiye kullanmanın bizim elimizde olduğunu söylüyor.

Özellikle Alzheimer gibi henüz tedavisi olmayan ve önlenemeyen hastalıkların tedavisi için yapay zekanın kullanılabileceğini belirten Ben Ross, kaçınılmaz olarak bilgisayarların, insan beynini yeneceğini ve bunun için her olasılığı önceden belirleyip bu olasılıklara karşı şimdiden hazırlanmamız gerektiğini belirtiyor.

Elon Musk'ın Neuralink girişimi bu alanda büyük bir adım olarak görebiliriz çünkü Ross, insan beyninin bilgisayar karşısında başarılı olamayacağının en büyük göstergesi olarak fiziksel bir alanda sıkışmış kalmış olmasını gösteriyor. İnsan 2060'lı yıllarda insan beynine dönüp şu anda bir Commodore 64 bilgisayara bakıyormuş gibi bakacağımız görüşünde. Çünkü bilgisayarlar her zaman hafıza eklenebilir ve güncellenerek yenilenebilir durumdalar, insan beynine kıyasla.

Büyük bir devrimin başlangıcındayız ve Ben Ross'a göre hızlıca hazırlanmamız ve kuralları şimdiden belirlememiz gerektiğini söylüyor. İleriye baktığımızdan emin olmalıyız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.