Google’dan Suriye mülteci sorunu için yeni site: Searchingforsyria

Google’dan Suriye mülteci sorunu için yeni site: Searchingforsyria

Son zamanlarda dünyanın gördüğü en kanlı savaşlardan birini yaşayan Suriye’nin mülteci sorunu ile ilgili yeni bir internet sitesi hazırlayan Google, Suriye ile ilgili en çok sorulan 5 soruya detaylı bir şekilde cevap veriyor. Birleşmiş Milletler’in mülteci ajansı ile ortaklaşa hazırlanan Searchingforsyria.com, bugün itibariyle yayına girdi.

Google ve Birleşmiş Milletler’deki tüm bilgileri tek bir kaynakta toplayan Searchingforsyria, “Suriye’de neler oluyor?”, "Savaştan önce Suriye nasıl bir yerdi?", "Mülteci kimdir?", "Suriyeli mültecilere nasıl yardım edebilirim?" ve "Suriye'li mülteciler nereye gidiyor?" gibi önemli sorulara yanıt veriyor.

360 derece videolar ve uygu görüntüleri

2016 yılı içinde Suriye hakkında milyonlarca arama yapıldığını ileten Google, Searching For Syria ile kullanıcılarını yalan haberlerden korumayı hedefliyor. 360 derece videolar, fotoğraflar ve uydu görüntüleri ile desteklenen Searching For Syria, Suriye'nin dünü ve bugünü hakkında önemli detaylar paylaşıyor.

Yıkılan veya zarar göre tarihi eserler hakkında da görseller sunan Searching For Syria, şu an için İngilizce, Fransızca, Almanca ve İspanyolca olmak üzere 4 dil seçeneğine sahip. Sitenin Arapça versiyonu ise yakın zamanda kullanıma sunulacak. Searching For Syria internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=0E8JD8BItRc

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.