Hepsiburada ve KAGİDER, Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programını başlattı

Hepsiburada ve KAGİDER, Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programını başlattı

Türkiye'nin en büyük e-ticaret girişimlerinden biri olan Hepsiburada, KAGİDER desteğiyle girişimci kadınların e-ticarete adım atmasını sağlayacak yeni bir program başlattı. Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü adlı program 2017 sonuna kadar 1000 kadını girişimciyi destekleyecek.

Bugün tanıtılan programa dahil olacak kadın girişimcileri Hepsiburada Pazar Yeri içinde sıfır maliyetle sanal mağaza açma imkanı, komisyon indirimleri, satış, operasyon, lojistik ve pazarlama desteği gibi avantajlar bekliyor. Ayrıca program dahilinde e-ticaret odaklı eğitim ve danışmanlık desteği de sağlanıyor.

Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programı, sadece e-ticarete adım isteyen ve e-ticaret işini büyütmek isteyen kadınlara hitap etmiyor. Programın destekçilerinden Türkiye Kadın Girişimci Derneği (KAGİDER), iş fikri olan kadın girişimcilere kapılarını açarken (bkz: KAGİDER Pusula), girişimci kadınların yolculuklarına güç vermek isteyenlerin de desteği bekleniyor.

Türkiye'de 110 bin kadın girişimci var ama ...

Tanıtım toplantısında konuşan Hanzade Doğan Boyner, kadınlarının güçlenmesinin ve işgücüne katılımını önemine değindi ve Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Emre Ekmekçi ise kadınlara çok kapsamlı bir destek paketi sunduklarını vurguladı.

2007’den bu yana “İşimi Kuruyorum” eğitimleri ile kadınlara destek olan KAGİDER'in Yönetim Kurulu Üyesi Şule Yüksel ise Türkiye’de sayıları 110 bine ulaşan kadın girişimcilerin yüzde 82’sinin hizmet sektöründe faaliyet gösterdiğini ve kadınların kurduğu işletmelerin yüzde 85’inin 3 yıl içerisinde kapandığını belirtti. Kadın girişimcilerin önündeki en büyük engellerin eğitim, finansa erişim, pazara erişim ve rol model eksikliği olduğunu da sözlerine ekledi.

Işık Üniversitesi’nin akademik partnerliğiyle hazırlanan programa katılmayı düşünüyorsanız detay ve başvuru sayfasını ziyaret edebilir, bu yazıyı programla ilgilenecek kişilerle paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.