Mağaza yönetimini akıllı hale getiren Buy Buddy, 500 Istanbul'dan yatırım aldı

Mağaza yönetimini akıllı hale getiren Buy Buddy, 500 Istanbul'dan yatırım aldı

Mağazalarda müşterilerin kasaya gitmeden alışveriş yapabilmelerini sağlayan Buy Buddy, 500 Istanbul'dan yatırım aldı.

Yatırım miktarı ve değerleme açıklanmazken yatırımın -diğer birçok 500 Istanbul yatırımı gibi- 100 bin dolar seviyesinde olduğunu tahmin ediyoruz.

Perakende yönetim platformu sunan Buy Buddy, stok yönetiminden müşteri davranışlarını analiz etmeye kadar kullanıcılarına uçtan uca bir çözüm sunuyor.

Perakendenin dijital dönüşümünde pay sahibi olmak isteyen girişim, kısa bir süre sonra United Colors of Benetton'ın iki mağazasında pilot çalışmalarını başlatacak.

Buy Buddy 500 Startups network'ünü kullanarak yönünü yurtdışına çevirecek

Aynı zamanda bir İTÜ Çekirdek girişimi olan Buy Buddy, kullanıcılarına mağaza içindeki müşteri davranışlarını analiz eden Buddy Dashboard adında mağaza yönetimi modülü ve mağaza çalışanlarının, stok takibi yaparak operasyon yüklerini hafifletmeye çalışan Business Buddy uygulaması sunuyor. Girişim, bunların dışında ödeme sürecine de dokunuyor.

Ürünlerin üzerine Buy Buddy'nin geliştirdiği hitag cihazı takılarak her ürün QR kod ile satın alınabilir hale geliyor. Mağaza içinde müşteri beğendiği ürünün üzerindeki QR kodu, telefonundaki uygulamaya okutuyor ve ödeme başarıyla gerçekleştiğinde hitag cihaz üründen ayrılıyor, yani satın alma gerçekleşmiş oluyor. Böylelikle müşteri kasaya hiç uğramadan doğrudan mağazayı terk edebiliyor.

Edindiğimiz bilgiye göre, Türkiye'de 16 bin hitag cihazı ile yapacağı pilot çalışmaların hemen ardından 500 Startups'ın network desteğiyle beraber yönünü yurtdışına çevirecek olan girişim, uluslararası pazarlarda büyümeyi hedefliyor.

Buy Buddy hakkındaki gelişmeleri ve yeni 500 Istanbul yatırımlarını sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.