Hello7: GIF'lerle İngilizce kelime öğreten iOS uygulaması

Hello7: GIF'lerle İngilizce kelime öğreten iOS uygulaması

İngilizce öğreniminde çok çeşitli uygulamalar var ama yeni örneklerle tanışmaya devam ediyoruz. Türkiye'de geliştirilen Hello7 (iOS), GIF'ler üzerinden İngilizce kelime öğrenmenizi kolaylaştırıyor.

Hello7, her gün 7 İngilizce kelime öğrenmenizi sağlayan bir iOS uygulaması. Ancak bu öğrenme/öğretme teklifini yaparken metin veya fotoğraf değil, GIF'ler üzerinden ilerliyor. Hareketli GIF kartları üzerinden yeni kelimeler öğretiyor ve bunları hafızanıza yerleştirmenizi kolaylaştırıyor. Hello7, dünyanın en geniş GIF kataloğu GIPHY'den faydalanıyor. Dolayısıyla görsel içerik konusunda sıkıntı yaşaması pek mümkün gözükmüyor.

Uygulamanın geliştiricilerinden Enis Çoban, 29 Mayıs Üniversitesi İngilizce Hazırlık Bölüm Başkanı Mehtap Güven Çoban'ın eğitim modelini kurguladığını söylüyor ve bağdaştırma metodu, basitleştirilmiş seanslar, aralıklı tekrarlama ve bilinçaltı öğrenme tekniklerini kullandıklarını ifade ediyor.

Her gün sadece 7 kelime

Uygulamanın UI/UX tasarımcısı Erkin Çoban ise aynı anda çok fazla kelime ezberlemeye çalışmanın işe yaramadığını gördüklerini söylüyor ve bu konuda bir sınırlama getirmenin faydalı olduğuna işaret ederek "Önemli olan devamlılık" diyor. Çoban, yakında İspanyolca, Portekizce, Rusça, Arapça, Almanca gibi yeni dillere sıçrama yapmak istediklerini de ekliyor.

Hello7'nin ne kadar faydalı olduğunu görmek için elbette uygulamayı biraz kullanmak gerek. Ancak sürekli ücretsiz bir üyelik sunulmaması, uygulamanın tek dezavantajı olarak anılabilir. Uygulamayı sadece 7 gün boyunca ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz ve bu süre bittiğinde Pro Abonelik'lerden birini satın almanız gerekiyor. Abonelik paketleri bir aylıktan ömür boyu abonelik seçeneğine kadar uzanıyor ki aylık Pro Abonelik için 5.99 dolar (21,3 TL), ömür boyu abonelik içinse 39.99 dolar (142,2 TL) ödemeniz gerekiyor.

2 Mayıs tarihinde yayınlanan ve ilk 7 günde toplam 24 bin kez indirilen Hello7'yi denemek isterseniz App Store'dan indirebilirsiniz. Eğer Androidli bir telefonunuz veya iPad'iniz varsa biraz daha beklemeniz gerekiyor.

Volunteer - Gönüllü

Hello7 çok yakında App Store'da...

Gepostet von Hello7 am Donnerstag, 27. April 2017

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.