Improbable iddialı simülasyon teknolojisi için 502 milyon dolar yatırım aldı

Improbable iddialı simülasyon teknolojisi için 502 milyon dolar yatırım aldı

18'inci yüzyılda gerçekleşen Sanayi Devrimi'nin son devrelerini yaşayan dünyamızda Matrix'in mimarı olmaya aday bir girişim varsa bu, Improbable olabilir. Alternatif gerçeklikleri devasa ölçeklerde inşa etmeyi mümkün hale getiren teknolojisiyle bu şöhrete kavuşan İngiltere merkezli girişim, artık bir unicorn. Softbank liderliğinde 502 milyon dolar yeni yatırım alan Improbable, bütün yatırımı dağıtık işletim sistemi SpatialOS'in geliştirilmesinde kullanacak.

2012 yılında University of Cambridge'den mezun iki bilgisayar mühendisi Herman Narula ve Rob Whitehead tarafından kurulan Improbable, bir sanal gerçeklik girişimi değil. Devasa ölçekte simülasyonlar yapmayı sağlayan bir yazılım sağlayıcısı ya da alternatif gerçeklikler inşa eden bir girişim Improbable için daha doğru tanımlar. "Bilişimin bir sonraki önemli aşamasının, insanların deneyimini zenginleştiren ve gerçek dünyayı nasıl anlamlandırdığımızı değiştirecek büyük ölçekli sanal dünyaların ortaya çıkışı olacağına inanıyoruz. Improbable'da son birkaç yılımızı bu vizyon için gerekli temel altyapıyı kurmakla geçirdik" diyor Improbable CEO'su Herman Narula.

SpatialOS: Devasa ölçekte simülasyonlar için işletim sistemi

Söz konusu altyapı geliştirmelerinden biri de SpatialOS. Improbable, video oyun simülasyonları ve sanal dünyalar inşa etmek geliştirdiği işletim sistemi SpatialOS'i herkes için erişilebilir hale getirmeyi istiyor. Yani büyük oyun şirketlerinden bağımsız geliştiricilere herkesin bu işletim sistemi üzerinde çalışarak karmaşık simülasyonlar çalıştırmasının mümkün olması isteniyor. Halihazırda geliştiricilere açılan SpaticalOS'in kullanıcıları arasında Google da var.

Improbable bugün oyuncusunu korsan gemilerde uçuran MMO tarzı Worlds Adrift ve Second Life'ın sanal gerçeklik yorumu olarak tanımlanan MetaWorld oyunlarını geliştiriyor. Girişimin kompleks etkileşimlerin altından kalkacak simülasyon altyapısı yalnızca oyunlarda değil, yeni şehirlerin kurulmasından insan bedeninin bir ilaca tepkisine kadar çok farklı alanlarda kullanılabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.