Apple, Gorilla Glass'ın yapımcısı Corning’e 200 milyon dolar yatırım yapıyor

Apple, Gorilla Glass'ın yapımcısı Corning’e 200 milyon dolar yatırım yapıyor

Apple, uzun süreli tedarikçisi ve Gorilla Glass'ın yapımcısı olarak adını duyuran Corning’e 200 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı. Yatırım, Apple'ın kısa süre önce duyurduğu ve ABD'de yerli üretimi teşvik etmeyi amaçlayan 1 milyar dolarlık İleri Üretim Fonu'yla karşılanacak.

Kırılmaya ve çizilmeye dayanıklı cam serisi Gorilla Glass’ı geliştirerek günümüzde kullandığımız pek çok tabletin ve akıllı telefonun ekranını korumayı başaran Corning, 1851 yılında Amerika’da kurulan köklü bir şirket. Gorilla Glass ekran teknolojisi, çoğunlukla pazarda üst uç segmentte konumlanan cihazlarda kullanılıyor.

9 bin tedarikçi, 50 milyar dolar harcama

Bugüne kadar üretilen her iPhone ve iPad modelinin de ekranlarını Gorilla Glass ile koruyan Corning, 200 milyon dolarlık yatırımı, sermaye ihtiyaçlarını karşılamak ve daha dayanıklı cam teknolojileri geliştirmek için kullanacak.

Yatırımla ilgili kısa bir açıklama yapan Apple’ın COO’su Jeff Williams, Corning ile olan uzun dönemli iş birliklerinden gurur duyduklarını dile getirdi. Açıklamasında tedarikçileri ile ilgili rakamlar da paylaşan Apple, toplam 9 binden fazla tedarikçiyle çalıştığını ve 50 milyar dolar harcama yaptığını açıkladı.

Görsel kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.