Google, VR oyun stüdyosu Owlchemy Labs'i satın aldı

Google, VR oyun stüdyosu Owlchemy Labs'i satın aldı

2015 yılında Sanal Gerçeklik (VR) teknolojileri üzerinde çalışan Skillman & Hackett firmasını bünyesine katarak bu alanda iddialı olduğunu gösteren Google, sevilen VR oyunları ile kısa sürede dikkatleri çekmeyi başaran Owlchemy Labs'i satın aldığını duyurdu.

2011 yılında kurulan fakat hayatına sanal gerçeklik stüdyosu olarak başlamayan Owlchemy Labs, 2013 yılında VR oyunları üzerine çalışmaya başladı. PlayStation VR, HTC Vive ve Oculus için oyunlar geliştiren Owlchemy Labs, oyun sektörünün geleceği olarak görülen VR sektörünün önemli oyuncularından.

Job Simulator ve Rick and Morty: Virtual Rick-ality'nin geliştiricisi!

Job Simulator ve Rick and Morty: Virtual Rick-ality gibi önemli oyunlara imza atan oyun stüdyosu, bugünden itibaren Google ile birlikte VR teknolojilerinin gelişmesi için çalışacak. Üzerinde çalıştıkları ve prototiplerini yaptıkları oyunları yarıda bırakmayıp geliştirmeye devam edeceklerini açıklayan Owlchemy Labs kurucu ortağı Alex Schwartz, yola Google'ın desteğiyle devam edecekleri için çok heyecanlı olduklarını dile getiriyor.

Açıklamasında Job Simulator oyununda da olduğu gibi üst düzey kullanıcı deneyimine odaklanacaklarını belirten Owlchemy Labs, Google'ın VR başlığı Daydream'in gelişmesinde büyük rol oynayacak. Gelecek hafta düzenelenecek olan I/O geliştirici konferansında VR alanıda duyurular yapması beklenen Google, Owlchemy Labs'in satın alma bedelini açıklamadı.

Görsel kaynak: Owlchemy Labs

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.