Ve Bilemezsin Webrazzi'de haber olur... Bu, bahiste "Hayır" oynayanlar için "kötü", popüler oyunun yapımcıları için iyi haber zira yayınlandığı günden bu yana yeni kullanıcı sayısı katlanarak artan Bilemezsin, yakın zamanda eSpor dikeyini devreye alıyor. Uygulamanın kısa vadede gelir yaratır hale gelmesi de planlanıyor.
Bugün 40 bin günlük aktif kullanıcıyı geçtiğini paylaşan Bilemezsin, günde 3-5 bin yeni üye kazanıyor. Toplam 112 bin üyeye ulaşan platform, mobil uygulamaları aracılığıyla her gün 2 milyon, web sitesi ile günlük 250 bin sayfa gösterimi yapıyor. Kullanıcıların ortalama oturum süresi, 11 dakika ve uygulamaya bir kez giren kullanıcının gün içinde geri dönüş sayısı ortalama 2,5.
Bilemezsin'in son bir ayda ulaştığı hızlı büyüme oranları, iyi bir ürün-pazar uyumunun sonucu. Keza Bilemezsin'in fikir olarak ortaya çıkması 2012'ye kadar gidiyor. O dönemde bir Ekşi Sözlük eklentisi olarak yayınlanan Bilemezsin, dönemin en çok konuşulan Ekşi Sözlük başlığı üzerinden viral oldu ancak kısa sürede etkisini yitirdi ve rafa kaldırıldı. Kurucusu Berkan Cesur'un 19 yaşında denediği bu fikri dört yıl sonra daha olgun bir yaklaşımla yeniden ele almasıyla birlikte bugünkü Bilemezsin, Koray Eymur, Ece Köprücü ve Can Ferman Gülmez'in kurucu ortak olarak katılmasıyla faaliyete başladı. Altı aylık bir geliştirme sürecinden sonra 2016 başında web sitesini; yıl ortasında iOS ve Android uygulamalarını yayınladı.
Bilemezsin'de her tahmin ortalama 7 bin farklı kişi tarafından oynanıyor
Henüz aşina olmayanlar için, Bilemezsin tahminler aracılığıyla gündemden satır başları sunan, mobil öncelikli bir platform olarak tanımlanıyor. (Yapımcıları Bilemezsin'in, "WC'de ya da metrobüste vakit geçirmenin en eğlenceli yolu" olduğunu iddia ediyorlar). Bilemezsin'in alamet-i farikası ise, gündeme dair tüm gelişmeleri yoruma açması. Keza bahse girmek, sessiz kalacağınız bir konuda en az "bir şey" söylemek oluyor. Diğer taraftan iddialaşma yorum yapmak için başlı başına geçerli bir sebep sunuyor. Bilemezsin kullanıcıları yorumlarını gündem başlıkları altında yazabiliyor.
Bilemezsin'de her tahmin ortalama 7 bin farklı kişi tarafından oynanıyor. Tipik bir kullanıcı oyuna, 300 puanla başlıyor ve doğru tahminler sayesinde puanını artırıp, topladığı puanlarla Mağaza'dan ödüller kazanabiliyor. Mağaza'da Hilton, Webdenal gibi farklı markalardan hediyeler alınabiliyor. Tamamen ücretsiz sunulan Bilemezsin, sadece kullanıcısını eğlendirmeyi amaçlıyor.
Reklam bütçesi olmadan viral hale gelen Bilemezsin, bugün App Store ana sayfasında öne çıkanlar arasında. Uber Pitch'i kazanan girişim daha önce Startup Turkey finallerine kalmıştı. "Geliyoo.com fiyaskosuna gelemiyoo.com şeklinde karşılık vererek, Patatesgonder.com ile virali yakalayarak, Pokemon Go Yüzünden Göz Altına Alınan Çocuk haberimizle TV programlarına haber olarak gençliğin dilinden anladığımızı kanıtladık. Bu eğlenceli dili her daim devam ettirip, Türkiye'nin yeni alışkanlığı olmaya çabalıyoruz" diyor ekip.
Bilemezsin eSpor dikeyini mobil uygulamasında devreye alıyor
Bilemezsin, hızlı büyümesi devam ederken, kısa sürede gelir yaratma potansiyelini kullanmak istiyor. Ekip bunun için tahminleştirilmiş premium içerikler, veri analizi üzerine kurmayı planladıkları B2B platform ve uygulama içi alımları kullanmayı planlıyor. Kullanıcıların kuponlarının tutması için verilen görevleri yapmaya fazlasıyla gönüllü olduğunu söyleyen Bilemezsin, trafik yönlendirme gücüyle övünüyor. Bu, markalar için ilgi çekici olabilir. Ancak Bilemezsin'in internet trollerinin uğrak adresi haline gelmesi olasılığı epey yüksek. Bu, girişimin en zayıf yönü de aynı zamanda. Bilemezsin yönlendirdiği trafiğin bir linç kampanyasına karışması ya da kontrolden çıkması gibi durumlarda önemli kayıplar yaşayabilir. Girişimin bu konuda önlem almayı ihmal etmemesi gerekiyor.
Bilemezsin, önümüzdeki hafta mobil uygulamalarında eSpor dikeyini devreye alacak. Denemek isterseniz iOS ve Android uygulaması bağlantılarını takip edin.