Amerika'dan alışveriş sitesi Amerikapostam, 70 bin kayıtlı kullanıcıya ulaştı

Amerika'dan alışveriş sitesi Amerikapostam, 70 bin kayıtlı kullanıcıya ulaştı

İsminin çağrıştırdığı gibi Amerika'dan yapılan alışverişleri kolaylaştırmak için yola çıkan Amerikapostam, Amerika'daki alışveriş arkadaşınız olmayı hedefliyor. Nisan 2014'ten bu yana Türkiye'den müşterilere hizmet veren Amerikapostam, kullanıcılarına Amerika içinde adresler tanımlayarak çalışıyor.

Alper Beceren, Yücel Özkan ve S. Kerem Arseven tarafından 2014 yılının Mart ayında New York'ta kurulan Amerikapostam'ın hem Amerika hem de Türkiye'de ofisi bulunuyor. Toplamda 10 çalışana sahip olan New York merkezli girişim, üç yıl içinde 70 bin kayıtlı kullanıcıya da ulaşmayı başarmış.

Ekonomik ve Express kargo seçeneği

Ücretli bir servis olan Amerikapostam, Ekonomik ve Express olmak üzere iki farklı kargo seçeneği sunuyor. Amerika'dan alınan ürünlerin 6-8 gün içinde teslim edilmesini sağlayan ekonomik paketin ücreti 10 dolardan, ürünlerin 2-4 gün arılığında teslim edilmesine olanak sağlayan express servisinin fiyatı ise 25 dolardan başlıyor.

Fiyatlarını paket ölçüsü ve ağırlığına göre belirleyen Amerikapostam, sitesinde bulunan ücretler kısmından paketinizin kargo ücretini önceden hesaplamanıza da olanak tanıyor. Amerikapostam'ın 30 günlük ücretsiz deneme süresi sunduğunu da ekleyelim.

Basit bir çalışma mantığına sahip olan Amerikapostam'ı kullanmak oldukça kolay. Amerika'dan herhangi bir alışveriş yapmak istediğinizde alışveriş sitesinin adres kısmına Amerikapostam tarafından size tanımlanan Amerika içi adresi yazarak alışverişinizi gerçekleştiriyorsunuz. Sonrasında ise seçtiğiniz kargo hizmetine göre satın aldığınız ürün, 6-8 veya 2-4 gün içinde Türkiye'deki adresinize kadar geliyor.

Dilerseniz farklı sitelerden alınan birden fazla ürünü tek bir kargoda birleştirerek kargo masrafından tasarruf etmek de mümkün. Adres tanımlamanın yanı sıra tıpkı Amerikadaniste.com gibi "Benim için satın al" seçeneği de sunan Amerikapostam, belli bir komisyon ücreti ile sizin için ürünleri de satın alabiliyor.

Bu sistemin güzelliği ise kullanıcının hiçbir alışveriş detayı ile uğraşmaması. "Benim için satın al" menüsünde bulunan "Yeni ürün ekle" kısmına satın almak istediğiniz ürünün ismini ve internet sitesinin adresini yazarak istediğiniz ürünü kolayca sepetinize eklemeniz mümkün.

Bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan Amerikapostam, fiyat/performans anlamında pazardaki rakiplerinin önünde yer alıyor. Herhangi bir sorunla karşılaşıldığında kullanıcılarının problemlerini hızlıca çözmek için canlı destek hattı da sunan Amerikapostam, günün 15 saati canlı destek hizmeti veriyor.

Amerikadaniste.com ile benzer bir çözüm sunan Amerikapostam, düşük fiyat ve alternatif hızlarda teslimat sağlama gibi avantajlarla ayrışmak istiyor. Girişim yakın vadede Türkiye dışına açılarak, müşteri kitlesini genişletmeyi amaçlıyor.

Amerikapostam sade bir ana sayfaya sahip ancak, sitenin ana sayfası ile profil bölümlerinin tamamen farklı tasarıma sahip olması,  karmaşık sayılabilecek bir kullanıcı deneyimi sunmasına neden oluyor. Satın almanın yanı sıra iade işlemlerinde de kullanıcılarına destek veren girişim, Amerika'dan alışveriş yapmak isteyenler için, maliyet avantajlı güçlü bir alternatif olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.