Motus, iPhone'unuzu sizi takip eden bir robot kameramana dönüştürüyor

Motus, iPhone'unuzu sizi takip eden bir robot kameramana dönüştürüyor

Dünyanın ilk akıllı robot kameramanı olma iddiasıyla yola çıkan Motus, Mayıs ayının başında Kickstarter'da destek toplamaya başladı. Oldukça ilginç bir fikri hayata geçiren Motus, akıllı telefonunuzu sizi takip edebilen akıllı bir robot kameramana dönüştürüyor.

2014 yılında geliştirilmeye başlanan Motus, özellikle aksiyon sporlarının videoya alınmasını oldukça kolaylaştırıyor. Yüksek hızlı iki adet sessiz motor ile çalışan Motus, kimsenin yardımı olmaksızın kendi videolarınızı çekmenize olanak sağlıyor. Sahip olduğu alıcılar sayesinde bir kişiyi veya objeyi takip edebilen Motus, basit bir kullanıma sahip.

Motus'un alıcısını cebinize koyabiliyor veya kaskınıza sabitleyebiliyorsunuz. Kesintisiz bir şekilde alıcısına odaklanarak video kaydı yapabilen Motus, GPS yerine ultra geniş bantlı RF takip teknolojisini kullanıyor. Yaklaşık 60 metre takip menziline sahip olan Motus, USB Type C bağlantısına sahip ve acil durumlarda powerbank olarak da kullanılabiliyor.

720P  30/60 fps, 1080P 30/60 fps, 4K 30 fps ve ağır çekim video kaydı yapabilen robot kameraman, iki buçuk saatin üzerinde bir pil ömrü sunuyor. Mobil uygulaması sayesinde kontrol edilen Motus, şu an için sadece iPhone 6/6 Plus, 6S/6S Plus ve 7/7 Plus modelleriyle çalışabiliyor. Tarihi kesin olmamakla birlikte Motus'un Android desteğine kavuşacağını da belirtelim.

Motus Kickstarter'da 32 bin dolar destek topladı

Kaydedilen video veya fotoğrafları kolay bir şekilde paylaşma imkanı da sunan Motus'la canlı yayın yapmak da mümkün. Oldukça kısa süre içerisinde 98 Kickstarter kullanıcısından destek alarak 32 bin dolar destek toplamayı başaran Motus'un hedefi ise 45 bin dolar. Gönderimlerine Haziran ayında başlanacak olan Motus'un fiyatı ise 329 dolar.

Motus, Kickstarter'a hızlı başlasa da başarısının sürdürülebilir olup olmayacağını zaman gösterecek. Motus, her ne kadar farklı bir teknolojik altyapı kullansa da, akla kullanıcısını adım adım takip eden konsept drone Lily'yi getiriyor. Lily drone’lar için toplamda 34 milyon dolarlık ön sipariş alan girişim, bu yılın başında faaliyetlerini durdurduğunu açıklamıştı. Yeni girişimlerin denemeye devam etmesi, kameramanlığın da çok uzak olmayan bir gelecekte robotlara bırakılacak bir meslek olduğunun ilk sinyallerini veriyor olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.