Yandex Navigasyon “Park Yeri Asistanı” özelliğini kullanıma sundu

Yandex Navigasyon “Park Yeri Asistanı” özelliğini kullanıma sundu

Online harita servisleri park yeri bulma sorununa yanıt verme konusunda yarışa devam ediyor. Geçtiğimiz Ocak ayında park yeri yoğunluklarıyla ilgili bilgi vermeye başlayan Google Haritalar'ın ardından Yandex Navigasyon, park sorununa çözüm olması beklediği “Park Yeri Asistanı” özelliğini kullanıma sundu.

Varış noktasının etrafındaki park yerleri için özel bir rota oluşturacak olan Park Yeri Asistanı, kullanıcılarını sokak sokak park yeri aramaktan kurtarmayı amaçlıyor. Kısa süre önce park alanı bilgilerini ekleyen Yandex Navigasyon üzerinde İstanbul için 7 bin, Ankara için ise 500'e yakın park bilgisi yer alıyor.

Varış noktasına yaklaşık 200 metre kala devreye girecek olan Park Yeri Asistanı, otomatik olarak "Yakında park yerleri var. Park yeri rotası oluşturulsun mu?" sorusunu soracak. "Evet" seçeneğinin tercih edilmesi durumda kullanıcısının yakındaki park yerlerine ulaşması için trafiksiz özel bir rota oluşturacak. Park Yeri Asistanı, tek bir park yeri için değil varış noktasının etrafındaki birden fazla park yeri için rota çizecek.

Başarılı bir şekilde çalışması halinde otomobil kullanıcılarının hayatını oldukça kolaylaştıracak olan Park Yeri Asistanı, bazen yolculuğun kendisinden bile uzun süren park yeri arama derdini ortadan kaldırabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.