Samsung Galaxy S8 Plus incelemesi - Yılın en iyi telefonu mu?

Geçtiğimiz Mart ayının sonunda resmi olarak tanıtılan ve şimdiden 2017 yılına damgasını vurmayı başaran Samsung Galaxy S8 Plus incelemesiyle karşınızdayız. Özellikle Infinity Display olarak adlandırılan başarılı ekranı ve şık tasarımıyla dikkatleri çeken Galaxy S8 Plus, büyük ekranlı akıllı telefonları sevenler için akıllı telefon pazarının en güçlü alternatiflerinden.

Phablet sayılabilecek boyutlarda olan Samsung Galaxy S8 Plus, 8.1 mm kalınlığında ve sadece 173 gram ağırlığında. 6.2 inçlik devasa bir telefon olduğu düşünüldüğünde rakiplerine oranla oldukça hafif kalan Galaxy S8 Plus, cam ve metal bir tasarıma sahip.

IP68 sertifikası sayesinde 1.5 metreye kadar 30 dakika boyunca suya ve toza karşı dayanıklı olan S8 Plus, oldukça büyük bir telefon olmasına rağmen tek elle rahat bir şekilde kullanılabiliyor. Alıştığımız ekran formatlarından farklı olarak 18.5:9 ekran formatını kullanan cihaz rakiplerine oranla daha dar ve uzun bir akıllı telefon.

Yüzde 84'e varan ekran gövde oranı!

6.2 inç büyüklüğünde ve 1440 x 2960 piksel çözünürlüğünde iki tarafı da kıvrımlı bir ekranla karşımıza çıkan Samsung Galaxy S8 Plus'ın hem ön hem de arka yüzü Corning Gorilla Glass 5'le korunuyor. Sanal ev tuşunun altında basınca duyarlı ekran teknolojisi de kullanan S8 Plus, yüzde 84 gibi oldukça yüksek bir ekran gövde oranına sahip.

Ekran kasa oranı anlamında neredeyse rakipsiz konumda olan Galaxy S8 Plus'ın PPI değeri ise 592. Firmanın kendi üretimi olan 8 çekirdekli Exynos 8895 işlemcisinden gücünü alan S8 Plus, grafik işlemci olarak ise Mali-G71 MP20 kullanıyor. 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama sunan Samsung Galaxy S8 Plus'ın 256 GB'a kadar microSD kart desteğine sahip olduğunu da ekleyelim.

Ana kamera olarak selefleri olan S7 ve S7 Edge modeliyle aynı sensörü kullanan Galaxy S8 Plus, kamera çıkıntısına sahip olmayan 12 megapiksellik bir ana kamera kullanıyor. Önde ise 8 megapiksellik geniş açılı bir selfie kamerası kullanan S8 Plus, arka kamerasıyla 2160 piksel 30 fps, ön kamerasıyla ise 1440 piksel 30 fps video kaydı yapabiliyor.

Android 7.0 Nougat işletim sistemi ve Samsung'un Touchwiz arayüzüyle karşımıza çıkan S8 Plus, kişiselleştirmeye oldukça açık bir akıllı telefon. Samsung'un sanal asistanı olan Bixby için S8 Plus modelinin sol tarafında özel bir tuş konumlandırıldığını da ekleyelim.

Henüz tüm özellikleri kullanıcılara sunulmayan Bixby, şimdilik ortalama bir sanal asistan performansı sunsa da, yakın zamanda kazanacağı özellikler sayesinde daha başarılı bir sanal asistana dönüşebilir. Güvenlik konusunu oldukça ciddiye alan S8 Plus, parmak izi sensörü, iris tarama ve yüz tanıma teknolojilerine de sahip.

Wi-Fi 802.11 ac, Bluetooth 5.0, GPS ve NFC gibi kablosuz teknolojilere sahip olan Galaxy S8 Plus, alt kısmında USB Type-C bağlantısı ve kulaklık girişi de bulunduruyor. Hızlı şarj destekli 3500 mAh büyüklüğünde bir bataryayla karşımıza çıkan Samsung Galaxy S8 Plus'ın yoğun kullanımlar da bile bir günü oldukça rahat tamamladığını da söyleyebilirim.

Kablosuz şarj teknolojisini de desteleyen Galaxy S8 Plus, kutusundan AKG marka başarılı bir kulak içi kulaklıkla birlikte çıkıyor. Son olarak ise Galaxy S8 Plus'ın en can alıcı noktası olan fiyat konusuna değinelim.

Samsung Galaxy S8 Plus yılın en başarılı akıllı telefonu mu?

Gece siyahı, Orkide Grisi ve Altın Sarısı olmak üzere 3 farklı renk seçeneğiyle karşımıza çıkan Samsung Galaxy S8 Plus, ülkemizde 4 bin 499 TL fiyat etiketiyle satın alınabiliyor. Son olarak başlıkta sorduğum soruya gelecek olursak, ortada 4 bin 499 TL büyüklüğünde bir sorun olduğunun farkındayım ama inanın Samsung'un en büyük rakibi konumunda olan Apple'da muhtemelen yeni modeliyle birlikte bu fiyat seviyelerine çıkacaktır.

Fakat her ne kadar pahalı bir model olsa da Samsung Galaxy S8 Plus'ın şu an için paranın satın alabileceği en iyi telefon olduğunu söyleyebilirim. Tabii ki "en iyi" kriterlerinin herkes için değişebileceğini de unutmamak gerek, örneğin ben elimde çerçevesiz ekrana sahip bir telefon istemiyorum veya Android işletim sistemin beğenmiyorum diyorsanız, Samsung Galaxy S8 Plus sizin için doğru bir tercih olmayacaktır.

Yılın bitmesine uzun bir zaman olduğunu ve Apple'ın henüz yeni akıllı telefonunu tanıtmadığını da hatırlatalım. Apple'ın iPhone'un 10. yılına özel olarak tanıtacağı modelin bu kararımı değiştirip değiştirmeyeceğini ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.