Yerli girişim Stardust büyük veri analiz, işleme ve raporlama platformu sunuyor

Yerli girişim Stardust büyük veri analiz, işleme ve raporlama platformu sunuyor

Milyonlara ulaşan sosyal medya platformları, birbirleriyle entegre web çözümleri, gelişmiş CRM araçları ve mobil uygulamalar derken şirketler çok sayıda noktadan veriyle besleniyor.

Bu büyük veriyi şirketler için işleyen, analiz eden ve raporlayan Stardust, bulut tabanlı bir girişim olarak öne çıkıyor.

Büyük veri analizinde hızlı olmanın ve ölçeklenebilir bir altyapıyla değişime ayak uydurabilmenin kurumsal şirketler için zorlu bir süreç olması problemine eğilen Stardust, log dosyaları, ilgili tweet'ler, IoT cihazlarından akan işlemler ve örneğin e-ticaret siteleri için sepet değerleri gibi çok sayıda kaynaktan beslenebiliyor.

"Stardust, yazılım maliyetlerine yüzde 30 oranında düşürebiliyor"

Bir StartersHub girişimi olan Stardust, kullanıcılarına gerçek zamanlı olarak hizmet veriyor. Girişimin hedef kitlesindeyse e-ticaret siteleri, IoT ile Endüstri 4.0 şirketleri ve veri merkezleri bulunuyor.

Kurucusu Ergem Peker'in söylediğine göre yazılım maliyetlerini yüzde 30 oranında düşürebilen platform, kullanıcılarını yüksek fiyatlı kurulum maliyetinden de kurtarıyor. Peker, Stardust platformunu şu sözlerle anlatıyor: "Müşterilerimizin topladığı veriler üzerinde kullanıcı tanımlı analitik fonksiyonlar yaratarak, yine kullanıcı tanımlı yönetici panelleri yardımıyla görüntülenmelerini sağlıyoruz. Sunduğumuz pratik çözümler sayesinde işletmeler, yazılım maliyetlerinde önemli tasarruflar sağlayabiliyor."

Bulut tabanlı olması sayesinde kullanıcılarını uzun entegrasyon süreçlerinden kurtarabilen Stardust'ın kullanıcı tanımlı fonksiyonlara olanak tanıması öne çıkan özelliklerinden biri.

Stardust B2B odaklı yani kurumsal satış yapıyor ancak bu stardust-project.com adresinde yer alan web sitesini iyileştirmesi ve kendini daha iyi anlatabilmesine engel değil.  Stardust'la ilgili gelişmeleri sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.

Feature Görsel: NASA

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.