Sergey Brin gizli bir zeplin projesi üzerinde çalışıyor

Sergey Brin gizli bir zeplin projesi üzerinde çalışıyor

Google'ın kurucu ortağı olan Larry Page'in de yatırımcıları arasında bulunduğu uçan araç projesi olan Kitty Hawk'ı geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Bugün Bloomberg'in paylaştığı bir haberine göre Google'ın bu kez diğer kurucu ortağı Sergey Brin, zeplin benzeri bir hava taşıtı projesi üzerinde çalışıyor.

Google'ın çatı şirketi olan Alphabet'le bağlantısı olmayan zeplin, şimdilik Sergey Brin'in kişisel projesi olarak görülüyor. NASA'nın Ames Araştırma Merkezindeki hangarlarda üretilen zeplin projesinin detayları ise henüz ortaya çıkmadı. Bloomberg'in raporuna göre zeplin projesi için Brin'e destek veren öncelikli isim NASA eski yöneticilerinden Alan Weston. NASA'da Ames programını yöneten Weston aslen Avustralyalı, gençliğinin bir bölümünü ise Türkiye'de geçirmiş ardından University of Oxford'daki eğitimi için İngiltere'ye taşınmış. Weston son dönemde zeplinlerle hava taşımacılığının maliyetinin ciddi ölçüde düşebileceğinden bahsediyordu.

Zeplin projesinin tek başına profesyonel bir iş haline gelip gelmeyeceği konusunda henüz herhangi bir bilgi bulunmadığını da belirtelim. Üretilecek olan hava taşıtı geleceğin önemli şirketlerinden birinin ilk adımları da olabilir, bir milyarderin kişisel eğlencesi de. Kim bilir belki de Sergey Brin 20'inci yüzyılın başında oldukça popüler olan zeplinleri tekrar gökyüzüne çıkarabilir...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.