Fransız telekom operatörü Orange Bank'i kuruyor

Fransız telekom operatörü Orange Bank'i kuruyor

Fransız telekom devi Orange, yeni nesil bir banka kuruyor. Orange CEO'su Stéphane Richard tarafından da doğrulanan habere göre, Orange Bank sadece mobil odaklı bir banka olacak. Yani önümüzdeki yaz aylarında faaliyete başlayacak olan Orange Bank hesabınızı yönetmeniz için gereken tek şey akıllı telefonunuz olacak.

Orange Bank, N26 ve Revolut gibi yeni nesil bankacılık girişimleriyle rekabet edecek. Orange Bank ile tüm hesap hareketlerinin anlık olarak takibi ve banka kartının anlık olarak kapatıp açılması mümkün olacak. Bununla birlikte Orange Bank müşterilerine SMS ile para göndermeye olanak sağlayacak. P2P para transferleri konusunda hizmet verecek olan Orange Bank, halihazırda NFC ödeme hizmeti veren Orange Cash ile entegre çalışacak.

Orange Bank bu yaz geliyor

Orange Bank'de hesap açmak isteyen kullanıcılar, mobil uygulama üzerinden ya da Orange Telecom fiziksel satış noktalarından bireysel başvuruyla hesaplarını açabilecek. Orange Telecom'un sahip olduğu bu fiziksel ağ, Orange Bank'e diğer banka rakiplerine karşı avantaj sağlıyor

Orange , IBM ile işbirliği yaparak yapay zeka destekli Watson temelli bir asistanın da müşterilerine yardım etmesini sağlayacak. Orange Telecom geçtiğimiz yılın Nisan ayında Groupama Banque'ın yüzde 65 hissesini satın almış ve Orange Bank'i 2017 yılının başlarında kuracaklarını açıklamıştı. Şimdilik 6 Temmuz 2017 tarihinde faaliyete başlayacağı belirtilen Orange Bank'in hedefi ise Fransa'da tam 2 milyon müşteriye ulaşmak olacak. Orange Bank uygulamasını ilk kez Orange'ın çalışanları deneme fırsatı bulacak. Paylaşılan bilgilere göre 15 Mayıs itibariyle Orange çalışanları uygulamayı kullanamaya başlayacak. Orange Telecom kendi çalışanlarıyla kapalı bir beta dönemi geçirdikten sonra son kullanıcılara açılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.