Mercedes-Benz, Google Home ve Amazon Alexa ile entegre oldu

Mercedes-Benz, Google Home ve Amazon Alexa ile entegre oldu

Alman otomotiv firması Mercedes-Benz bugün yaptığı resmi açıklamada, ABD'deki 2016 model ve 2017 model tüm Mercedes-Benz modellerinin Google Home asistanı ve Amazon'un Alexa'sı ile kullanılabilir olduğunu duyurdu.

Mercedes-Benz otomobilleri bundan böyle bu dijital asistanlar aracılığıyla yönlendirilebiliyor olacak. IoT (Internet of Things) alanında önemli bir gelişme ise artık akıllı evlerin ve onunla entegre olan akıllı araçların önünü açıyor.

Kullanım alanları nasıl olacak?

Sesle çalışan kişisel asistan servisleri üzerinden kullanıcılar otomobillerine talimat verebiliyor olacak.  Örneğin, Google Asistan servisini kullanan otomobil sahibi, "Ok, Google" diye söze girerek kişisel asistanında Mercedes-Benz otomobilini çalıştırmayı isteyebilecek ve araç uzaktan çalışmaya başalyabilecek. Alexa'da kullanıcılar aynı şekilde bazı navigasyon temelli talimatlar verebilecek.

Hem tahmin edebileceğiniz gibi güvenlik endişeleri hem de gizlilik açısından Google Home ve Amazon Alexa'ları Mercedes-Benz'inize entegre etmeniz kolay olmuyor. Öncelikle Mercedes me uygulamasına ihtiyacınız olacak ve ardından da mbrace üyeliğinizi aktif hale getirmeniz istenecek. Bu aşamalardan sonra Mercedes'inizi Google Home ya da Alexa'ya bağlamanız mümkün oluyor. Şimdilik sadece ABD'de denenen uygulamanın yıl sonuna kadar Avrupa'da da kullanıma sunulacağı söyleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.