GoPro'dan 360 derece kamera: Fusion

Aksiyon kameraları ile tanıdığımız GoPro, 2016 yılında ilk drone modeli olan Karma'yla karşımıza çıkmıştı. Video ve kamera sektörünün geleceği olarak görülen 360 derece kamera pazarına da adım atmak isteyen GoPro, ilk 360 derece kamera modeli olan Fusion'ı duyurdu.

Aksiyon kameralarıyla 360 derece video teknolojisini birleştiren Fusion, 5.2K çözünürlüğünde fotoğraf ve video çekebiliyor. Görüntü kalitesi anlamında Samsung Gear 360 ve Nikon KeyMission 360 gibi modellerle yarışabilen GoPro Fusion, videoları 30 Fps çekiyor.

OverCapture özelliği sayesinde her açıdan kayıt yapmanıza ve sonrasında elde edilen kayıtlardan istediğiniz açıyı kullanmanıza olanak da sağlayan Fusion, 360 derece olmayan video ve fotoğraflar da çekebiliyor. GoPro'nun iş birliği içerisinde olduğu belirli markalar, ajanslar ve içerik üreticileri için 2017 yazında kullanıma sunulacak olan Fusion'ın genel kullanım için ne zaman satışa çıkacağıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığını da belirtelim.

Küresel görüntüler yakalaması anlamında rakiplerini geride bırakması beklenen Fusion, aksiyon dolu 360 derece videolar çekmek isteyenler için başarılı bir alternatif olacak gibi görünüyor. Fusion'ın diğer teknik detayları ve fiyat bilgisi hakkında herhangi bir açıklama yapılmadığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.