Google ile Samsung anlaştı: Samsung telefonları Play Music uygulamasını kullanacak

Google ile Samsung anlaştı: Samsung telefonları Play Music uygulamasını kullanacak

İki teknoloji devi Samsung ile Google mobil müzik tarafında önemli bir anlaşmaya imza attı. Paylaşılan basın açıklamasına göre Galaxy S8, S8+ ve gelecek modeller Google Play Music müzik uygulamasıyla kullanıcılara ulaşacak.

Anlaşmaya göre Google Play Music, Samsung cihazlarında sadece ön yüklü bir uygulama olmayacak. Aynı zamanda müzik oynatma uygulaması olarak da kullanılacak. Ayrıca bu cihazlara sahip olan kullanıcılar Google Play Music'e 100 bin parça şarkıyı ücretsiz yükleyebilecek ki bu Google'ın normalde sunduğu kapasitenin iki katı anlamına geliyor.

Yeni Samsung akıllı cihazı alanlar Google Play Music'i ilk 3 ay süresince de ücretsiz olarak deneyebilecek. Google, bu sayede Spotify, Apple Music, Pandora Premium gibi rakiplerinin Android üzerindeki büyümesini kırmaya çalışacak. Bu noktada bir parantez açıp Samsung'un mobil müzik işinde geri adım attığını ve Jay Z'nin Tidal uygulamasını satın almakla ilgilenmediğini de paylaşalım.

Şu anda Google Play Music 40 milyon şarkıya erişim sağlıyor. Ücretli üyelikle reklam yayınlamayan ve Youtube Red'de reklamsız video izlemeye izin veren Google, Play Music'in Samsung'un kişisel asistanı Bixby ile uyumlu olacağını da açıklıyor. Yani Play Music üzerinden şarkı çalmak vb. işlemler Bixby ile konuşarak gerçekleştirilebilecek.

Talihsiz Note 7 üretiminden sonra yeniden yükselişe geçmek isteyen Samsung ile mobil müzik savaşında Apple ve Spotify'ı geçmek isteyen Google'ın bu anlaşmadan nasıl bir sonuç alacağını merakla bekliyoruz. Üstelik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.