E-ticaret yapan KOBİ'ler için entegre bir fatura platformu olarak konumlanan Birfatura.com, 2016 Temmuz'unda yayın hayatına başlamış.
Küçük-orta çaplı e-ticaret şirketlerinin sıradan bir ön muhasebe programı kullandığını ve her bir fatura için 3 dakika harcadığını vurgulayan girişimciler, Birfatura ile bu işlemi saniyelere kadar indirdiklerini söylüyor.
Türkiye'de çoğu pazar yeriyle (Hepsiburada, n11, GittiGidiyor.com gibi) entegre olan girişim, SaaS modeliyle bulutta çalışıyor.
Birfatura üzerinde bugüne kadar 929 bin fatura kesilmiş
1 sene olmadan 600 KOBİ'ye ulaşan girişim, Kurucu İbrahim Bayır'dan aldığımız bilgilere göre toplamda 929 bin adet fatura kesilmesine aracı olmuş, 52 milyon TL'lik bir hacim yakalamış.
Kullanıcıları için geriye dönük olarak fatura yedekleme de yapan Birfatura, platformda fatura iptali ya da iade gibi işlemlere de izin veriyormuş. Platformda yer alan diğer özellikler ise faturaların export edilebilmesi yani dışarı aktarımı, satış istatistikleri ve SMS gönderimi şeklinde sıralanabilir.
Alışılagelen SaaS projelerinden farklı olarak 3 paketinde de aynı özelliklere sahip olan Birfatura, fiyatları yalnızca satın alınan perioda göre belirliyor. Bir diğer ilgi çekici noktaysa girişimin kullanıcılarından aylık düzenli olarak ödeme almaktansa ödemelerin her ay kullanıcılara bırakılması olmuş.
Kısa sayılabilecek bir sürede değerli rakamlara ulaşan girişim, büyük pazar pazarda doğru bir problemi hedeflemiş gibi duruyor. Ancak Birfatura'nın daha hızlı ve kontrol edilebilir bir şekilde büyümesi için hem arayüz hem de iş modelinde bir takım değişiklikler yapması da gerekebilir.
Bugüne kadar yatırım almadan büyüyen girişim, bazı melek yatırım ağlarıyla kısa bir süre önce görüşmelere başlamış. Birfatura hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.