Google Chrome reklam engelleme özelliğine kavuşuyor

Google Chrome reklam engelleme özelliğine kavuşuyor

Dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcısı olan Google Chrome, yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Bugün Wall Street Journal'ın şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre Google, Chrome internet tarayıcısına reklam engelleme özelliğini ekleyecek.

Google'ın internet dünyasının reklam devi olduğu düşünüldüğünde ilginç bir karar gibi görünen reklam engelleme özelliği, kullanıcıların en çok şikayet ettiği pop-up ve sesli/videolu otomatik oynatılan reklamları hedef alacak. Kısacası internet dünyasının daha iyi bir reklam deneyimi sunmasını amaçlayan Google, reklam engelleme özelliğini Chrome'un hem Web hem de mobil sürümleri için kullanıma sunacak.

Popüler bir başka internet tarayıcısı olan Opera'nın bir süredir reklam engelleme hizmeti verdiğini ve Google Chrome içerisinde de 3. parti yazılımlar sayesinde reklamların engellenebildiğini de ekleyelim. Adblock Plus gibi 3. parti yazılımları hoş karşılamayan Google, bu hamlesiyle birlikte benzer eklentilerin kullanımın azalmasını hedefliyor.

Google tarafından konuyla ilgili bir açıklama yapılmadığını ve reklam engelleme özelliğinin detaylarının bilinmediğini de ekleyelim. Fakat Google'ın bir reklam veren olması nedeniyle kendi reklamlarını engellemeyeceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Bu nedenle Chrome'un reklam engelleme özelliği, 3. parti çözümler kadar çok kullanılamayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.